Сагата със стачката във външно министерство изглежда ще приключи скоро.

...
Сагата със стачката във външно министерство изглежда ще приключи скоро.
Коментари Харесай

Задава се актуализация на заплатите във външното ни министерство

Сагата със стачката във външно министерство наподобява ще завърши скоро. Такава поръчка даде служебният министър председател Гълъб Донев от парламентарната естрада. В началото на месеца служителите на МВнР обявиха, че ще бъдат на работните си места, само че няма да правят работните си отговорности. Причаната е настояването им за 100% нарастване на заплатите, защото от години министерството на външните работи изостава от междинните равнища на възнаграждение в администрацията. В момента възнагражденията са сред 800 и 1000 лева

" Поел съм персонален ангажимент за това проблемите със заплащането в системата на министерството на външните работи да бъдат позволени. Тези проблеми са трупани с години, не са били решавани, а задълбочавани. Действително има запаси, които биха могли да бъдат употребявани за това заплатите да бъдат осъвременени ", съобщи службният премиер в отговор на въпрос от група депутати от ГЕРБ-СДС по отношение на обезпечаване на средства в бюджета на министерството. 

  " В министерство на финансите заради някакви аргументи има отрицателно отношение и към възнагражденията. Само че министерството на финансите, заради най-високите междинни заплати в България, изсмуква експертния капацитет от другите министерства ", съобщи някогашният външен министър от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева. И добави, че половината от българската задача в Ню Йорк е на прага на това да се върне у нас, " тъй като безусловно не може да оцелява " и " попада под определението за хора за социална помощ ".

Служебният министър председател не разгласи с какъв брой ще бъдат увеличени заплатите на работещите в министерството, само че сподели, че ще бъде изработен повсеместен разбор на нормативната уредба по заплащането на труда в системата на Министерство на външните работи, тъй че проблемите, които чиновниците слагат, да бъдат решени още този месец.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР