Сагата с транспортирането на 5 украински бежанци варненския влак приключи

...
Сагата с транспортирането на 5 украински бежанци варненския влак приключи
Коментари Харесай

В очакване на бежанците: Каква е подготовката на базите, включени в кампанията?


Сагата с превозването на 5 украински бежанци варненския трен завърши наред в почивната база на военното министерство в Рибарица. Те излязоха на жп гарата в Горна Оряховица и бяха превозени до базата.

Това, което с паника обаче ни споделиха, е, че на тях им е било дадено да останат в хотела, в който са били във Варна до 31 май, само че нощес незабавно са били събрани и им е казано, че през днешния ден би трябвало да изоставен.



По-младите са се самоорганизирали и са намерили банкет в други хотели, само че тези хора, които пристигнаха в Рибарица, са възрастни заболели. Те се тормозят, че мястото е отдалечено, а се нуждаят от профилирана здравна помощ.

От управата въз основата дадоха обещание цялостно подпомагане. Съдействие им дадоха обещание и украинските бежанци, които са настанени тук от по-рано.

В почивната станция на военните в село Рибарица и сега са приютени 190 бежанци. Повечето от тях са деца от региона на град Николаев. Има и новородено – на 40 дни.

По проект през днешния ден трябваше да дойдат още 80 души от региона на Варна. До последно обаче не беше ясно какъв брой и дали ще дойдат.


В късния следобяд групата от петима бежанци от варненския трен дойде в почивната база в Рибарица.

„ За младите е удивително, това е романтика, приказка, за нас е тежко, физически тежко, пътуваме от сутринта, с високо кръвно съм, ние желаеме тук да има аптеки и лечебни заведения, а няма. Нямаме и коли, нуждаем от лекарска помощ “, споделя Людмила Рибалкина.

В 6-етажната почивна база в Паничище също бяха в очакване на първите украинци от морето.

„ Разполагаме с жилища, двойни, тройни и четворни стаи за настаняване. Стаите имат личен хигиеничен възел, тв приемник, ледник “, споделя Даниела Марчина - шеф на почивната база, Паничище.

Все още не е ясно какъв брой души ще дойдат в идващите дни.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР