Сагата с трагедията около убийството на Виктория Маринова приключи. В

...
Сагата с трагедията около убийството на Виктория Маринова приключи. В
Коментари Харесай

Бог да прости Виктория Маринова, а тя на нас!

Сагата с нещастието към убийството на Виктория Маринова завърши. В последните няколко дни това беше най-коментираната тематика и провокира бурна социална реакция освен у нас. България бе по първите страници на международни медии, страната ни бе оклеветена като място, където убиват публицисти.

„ Световната публицистика скърби за 44-ата си жертва. 30-годишната Виктория Маринова, майка на две деца, която бе грубо убита. Нейното „ перо “ подразни режима на Борисов. Убита, до момента в който проверява нередности във връзка с финансови средства от Европейски Съюз. Нейните следствия са фокусирани върху корупцията в страната. Според българските медии изнасилването е направено, с цел да заблуди следствието. Мотивът на причинителя е един: убийството на Маринова да бъде углавен пример… В репортажа си Маринова разкрива, че 30% до 40% от финансиране, получено от група компании, са били употребявани за подкупи. Виктория Маринова е известна журналистка в България, считана за най-хубава в проверяващата публицистика “. Така описаха бруталното ликвидиране на Виктория Маринова гръцките медии.

Антикорупционни групи и евродепутати приканиха българското държавно управление и управляващи да проверяват гибелта на журналиста. Представителят на ОССЕ за свободата на медиите Арлем Дезир съобщи, че е „ шокиран “ от убийството и прикани за „ цялостни и задълбочени следствия “ с обръщение в туитър. Множество публицисти написаха послания в обществените мрежи, шокирани от убийството и напомнят, че това е третият публицист, който се занимава с следствие на корупция, погубен в Европа за повече от година. Дафне Каруана Галиция в Малта, бе убита през октомври предходната година, а през февруари словашки публицист Ян Куцияк.

Последва въпросът: Покойното момиче публицист ли е, и то проверяващ? Отговорът бе „ не “. А методът, по който се употребява нейната гибел – невиждано дъно. Според криминолозите 90% от убийствата имат битов темперамент, а поръчковите убийства не се характеризират със злобно обезчестяване и удушаване. Там липсва емоционалност. Сега, когато се видя, че закононарушението в Русе е в действителност дело на умопобъркан, малко ще повярват, тъй като този случай се преекспонира от виртуалните писъци, които заглушиха гласа на проверяващите публицисти и криминолози.

Стигна се до там, че международните медии започнаха да гърмят: „ България дружно с Румъния са две страни, които не членуват в „ Шенген“ заради високата корупция в обществената администрация. Корупцията в България е вкоренена във всички области на публичния живот. От митническите служби, през политиците и обществото. Установено е неприятно ръководство на средствата от Европейската Общност. Откровенията обаче, които бяха чути по време на предаването на Виктория Маринова, надвишиха границите “. Новината за корумпираната България прескочи даже Океана. Осигурено бе медийно покритие на цялостна неистина в границите на 48 часа.

„ Българските медии се пробваха да проверяват случая, ровейки се в персоналния й живот. Не беше полов претекстът за убийството й. Някой е доста ядосан. Убийството стана няколко дни след нейния репортаж за корист със средства на Европейски Съюз, свързани с съветски олигарси, политици и бизнес-компании, въвлечени в корупция и публични поръчки, и това може би е повода за убийството на Маринова “, разяснява българинът Руслан Трад, член на Съюза на европейските публицисти – България, в изявление за немския вестник „ Билд “.

Защо и кой се опита да подмени фактологията за гибелта на Виктория, българинът мъчно ще осъзнае, тъй като невидима сянка се грижи да провокира цялостно съмнение в институциите. Дори и да разгласят обществено 101% доказателства за убийството, подозренията ще останат. Разпадът на доверие в институциите е забележим и огромна част от публицистите интензивно способстват за това.

Бог да елементарни Виктория Маринова, а тя да елементарни на нас.

Да ни елементарни за гаврата с нейната памет! Да ни елементарни, че бе употребена и употребявана морално! Тъжна и непрежалима е всяка загуба на човек. Всяко ликвидиране е лицемерен акт, който би трябвало да бъде осъден. Жалко за красивата жена и майка, отишла си без време от този свят, само че изопачаването на обстоятелствата ни тласна в посока, от която връщането е мъчно. Разклати се международното доверие и скоро Шенген надали ще има. Много хора прекалиха със спекулации, провокации и операции. Брутално е.

Виктория Маринова, майка, брачна половинка, щерка, бе брутално изнасилена, обезобразена и убита в Русе. Обезобразена и омерзена бе и нейната памет. Да се надяваме към физическите и морални причинители да бъде приложена цялата суровост на закона, с което да се измие лицето на България пред света.

Виктория, Прости ни!

Малко е да се каже, че по този начин ни се пада


През последното десетилетие имаше и други случаи, които ни навлякоха отрицателни реакции от Европа. Сега ще си носим следствията за годините, в които корупция, принуждение и измами се ширеха безнаказано. Малко е да се каже, че по този начин ни се пада. Оставаме си тук, на границата сред Евразия и свободния свят – място, от което в никакъв случай няма да се измъкнем, в случай че не можем сами да се хванем за косата и се изтеглим отвън духовното тресавище, което ни гълтам.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР