Сагата с капитана на Аякс Матайс де Лихт е към

...
Сагата с капитана на Аякс Матайс де Лихт е към
Коментари Харесай

Де Лихт подписва с "Ювентус" в сряда

Сагата с капитана на " Аякс " Матайс де Лихт е към своя край. Очаква се през днешния ден 19-годишният бранител да лети за Торино, с цел да завърши прехвърлянето си в италианския първенец " Ювентус ". В сряда той би трябвало да премине медицински прегледи, след което да подпише контракт с " бианконерите ". " Бяло-черните " ще платят за него 75 млн. евро. Той ще получава годишна заплата в размер на 12 милиона евро без бонусите.

Името на Де Лихт бе свързвано с трансфер в " Манчестър Юнайтед ", " Барселона " и " Пари Сен Жермен ", само че в последна сметка той е избрал " Юве ".

След финала на шампионата Лига на нациите през юни бранителят разкри, че персонално Кристиано Роналдо го е поканил да облече фланелката на " бианконерите ".

Де Лихт ще бъде втори млад централен бранител, който торинци купуват това лято, откакто по-рано те привлякоха 21-годишния турски национал Мерих Демирал.

За три сезона в мъжкия тим на " Аякс ", 19-годишният защитник завоюва Ередивизи и Купата на Холандия, и игра на финала в Лига Европа през 2017 година

Де Лихт означи 8 гола в 77 мача за гранда от Амстердам, към чиято школа се причислява на 9-годишна възраст. През март 2018 година Матайс де Лихт стана най-младият капитан в историята на клуба.

През миналия сезон той оказа помощ на " Аякс " да стигне до полуфиналите в Шампионската лига. Паметен е голът му в реванша с " Ювентус " на четвъртфиналите, който класира холандците напред в Турнира на богатите.

Де Лихт дебютира за националния тим на Холандия през март 2017 година, макар че преди този момент имаше единствено два публични мача с екипа на " Аякс ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР