Сагата с евентуалния трансфер на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг

...
Сагата с евентуалния трансфер на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг
Коментари Харесай

Разкритие: Халанд не иска в Англия, кръгът от отбори се стеснява

Сагата с възможния трансфер на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд продължава с цялостна мощ. В последните месеци интензивно се твърди, че норвежецът може да смени клубната си принадлежност идващото лято. Тогава се счита, че ще стане дейна откупната му уговорка, която възлиза на към 75 милиона евро.

Със мощните си изяви за „ вестфалци “ той притегли вниманието на целия европейски футболен хайлайф. С името на Халанд са свързвани тимовете на Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен, Ювентус и Пари Сен Жермен.

Сега обаче италианският експерт Джанлука Ди Марцио излезе с повече от любопитна информация. Журналистът съобщи, че Халанд не се интересува от концепцията да заиграе във Висшата лига на Англия, а избира само да се реалокира в испанската Ла Лига.

По този метод единствените клубове, които могат да привлекат нападателя на Дортмунд, остават Барселона и Реал Мадрид, добавя Ди Марцио.

В последните седмици се писа, че „ каталунците “ имат интерес към норвежеца, като даже президентът Жоан Лапорта се е срещнал с сътрудника на нападателя – Мино Райола. Не е загадка, че двамата са в положителни връзки от години, само че остава въпросът дали Барса ще може да си разреши да заплати откупната уговорка, както и предстоящата висока заплата на футболиста поради тежкото си финансово положение.

Реал Мадрид пък от дълго време е свързван с Халанд. Твърди се, че президентът Флорентино Перес има предпочитание да построи новото „ Галактико “, в което съществена роля да имат точно Халанд и Килиан Мбапе, който се чака да дойде на „ Сантиаго Бернабеу “ като свободен сътрудник идното лято, когато договорът му с Пари Сен Жермен изтече.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР