Сагата с бившия Детмаг Снежанка върви към своя край, тъй

...
Сагата с бившия Детмаг Снежанка върви към своя край, тъй
Коментари Харесай

Сагата с Детмаг Снежанка върви към своя край

Сагата с някогашния " Детмаг Снежанка " върви към своя край, защото има насрочено дело пред Върховния административен съд (ВАС) през февруари 2019-та, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Фирма " Саграда " ООД обжалваше пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) избора на реализатор, който да трансформира Детмаг в изложба. Комисия за защита на конкуренцията обаче удостовери решението на комисията при регион " Централен ", а точно компания " Ай Ди Ел ". По закон и това решение може да се апелира - пред Върховен административен съд, от което " Саграда " се е възползвала. Така Върховен административен съд е насрочил делото за февруари 2019-та година.

Очакванията на локалната администрация са тогава да има решение, с цел да може да се стартират ремонтите, а във втората половина на 2019-та да има изложба, която да се употребява.

Припомняме, че се възнамерява превръщането на двете равнища на някогашния Детмаг " Снежанка " в единно пространство, което може да се редуцира до делене на двата етажа, както и отделянето на част от втори етаж с преносима стена, в дребна зала за експозиции. Връзката сред двата етажа ще се реализира със съществуващата стълба от юг и нова такава в северната част на партера. Просторен асансьор ще сътвори улеснение за посетителите и ще улесни превозването и на едрогабаритни творби на изкуството. Ремонтът ще излезе над 1 млн. лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР