Сагата с бъдещето на Оскар Пиастри от лятната пауза във

...
Сагата с бъдещето на Оскар Пиастри от лятната пауза във
Коментари Харесай

В Макларън е очакват Алпин да пусне Пиатри преди края на годината

Сагата с бъдещето на Оскар Пиастри от лятната пауза във Формула 1 е добре известна на всички феновен на спорта. Австралиецът е част от акдемията на Алпин и като подобен бе разгласен за заместител на отиващия в Астън Мартин Фернандо Алонсо.

Само часове по-късно обаче самият Пиастри опроверга тези изказвания, след което се появиха клюки, че той е подписал с Макларън, където да размени своя съотечественик Дениъл Рикардо. В последна сметка това се оказа истина и последва спор сред Алпин и Макларън за услугите на младока. 
 Алпин затваря академията си за водачи след фиаското с Пиастри? Алпин затваря академията си за водачи след фиаското с Пиастри?
То бе решен от Бюрото по договорите във Формула 1, което отсъди, че единственият годен контракт, който Пиастри има за 2023 година е този с Макларън. До края на годината обаче той ще остане в редиците на Алпин, а от Уокинг се съмняват, че техните противниците ще му разрешат да премине по-рано в своя нов тим.
 Окончателно: Оскар Пиастри е водач на Макларън във Формула 1 Окончателно: Оскар Пиастри е водач на Макларън във Формула 1
По-рано в Енстоун дискутираха такава опция, само че по всичко проличава, че Пиастри ще бъде заставен да остане в Алпин до края на годината. Това няма да му разреши да взе участие в теста за млади водачи в Абу Даби с Макларън, коетов известна степен ще попречи на неговата подготовка за сезон 2023.
 Алпин ще реши другата седмица дали да освободи Пиастри авансово Алпин ще реши другата седмица дали да освободи Пиастри авансово
„ Не мисля, че има някаква смяна. Те към момента възнамеряват да продължат с програмата на Оскар до края на година, най-малко това знам аз. Така че няма никакви вести за ранното идване на Оскар при нас “, съобщи шефът на Макларън Андреас Зайдъл.
 Какво ще чакат в Макларън от Оскар Пиастри през 2023 година? Какво ще чакат в Макларън от Оскар Пиастри през 2023 година?
Освен че няма да може да употребява Пиастри в теста за млади водачи, Макларън няма по какъв начин да разчита на австралиеца и в наложителните тренировки за новобранци през 2022 година. Вместо това звездите от Индикар Алекс Пало и Пато О`Уорд ще се включат в най-малко една сесия надлежно в Съединените щати и Абу Даби. 
 Макларън ще употребява Пало и О'Уорд за тренировките за новаци Макларън ще употребява Пало и О'Уорд за тренировките за новаци
Алпин пък е единственият тим, който към момента не е оповестил никаква част от проектите си да употребява новобранци през този сезон. Първоначално в Енстоун имаха намерение да дадат късмет на Пиастри още през лятото, само че около сагата с неговото бъдеще всичко това бе стопирано. Сега най-вероятно звездата от Формула 2 Джак Дуън, който също бе спряган за мястото на Алонсо, което в последна сметка ще бъде заето от Пиер Гасли.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР