Сагата продължава. От 2018 г. стартирахме поредица от процедури. Две

...
Сагата продължава. От 2018 г. стартирахме поредица от процедури. Две
Коментари Харесай

Здравков: Сагата с автокъщата в Борисовата градина продължава

Сагата продължава. От 2018 година стартирахме поредност от процедури. Две инстанции на съда споделиха, че това не е строителство, а преместваеми обекти или павилиони. 1800 кв. м се владеят непозволено. Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков пред Българска национална телевизия по отношение на автокъща " Капитолия " в Борисовата градина в столицата.

Ние като органи, които би трябвало да пазят публичния интерес, се оказваме като извършители. Поредица от дейности и бездействия на общината са разрешили това нещо. На площад " Неделя " имаше 7 противозаконни павилиона - към този момент са отстранени, изясни той по отношение на дейностите на общината.

В парка беше цялостен безпорядък. Не мога да давам отговор за дейностите на сътрудниците преди мен. Аз работя, с цел да си подредим " къщата ". Разчитам българският съд да се произнесе, в случай че не се произнесе в наша изгода, ще го спазим, само че ще се борим до край, разяснява Здравков.

Претенциите на автокъщата, че това е тяхна земя, не престават. А това пространство е с характерности на зелена, тротоарна повърхност. Всеки шикалкави. Не е плащан наем от 2018 година от автокъщата, преди този момент е плащан на " Софийски парцели ", посочи основният проектант на София.

Няма нищо счупено, има ремонт, сподели той по отношение на чадърите на " Капитолия ". Първо им разпоредихме непринудено да отстранен обекта, не го направиха. След това ги известихме в кой ден ще го създадем ние - бяха в отпуск. Както бяха в отпуск, внезапно се оказаха в обекта. Пред входната врата беше ситуиран огромен автомобил, наложи се монтажниците да влязат през странична врата. Искам да попитам дали някъде другаде в Европа се случва сходно нещо?, съобщи Здравков.

В мое лице и в лицето на госпожа Фандъкова тези хора няма да видят другар, сподели още той.

От думите му стана ясно, че от 2019 година има проект за реорганизация на стадиона на ЦСКА, само че се изчакват процедури. " Надявам се притежателят на земята и на клуба да доближат до компромис ", уточни основният проектант на София. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР