Сагата приключи! Александър Везенков официално ще играе в Националната баскетболна

...
Сагата приключи! Александър Везенков официално ще играе в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Окончателно: Александър Везенков отива в НБА!

Сагата завърши! Александър Везенков публично ще играе в Националната баскетболна асоциация. Спортист номер 1 на България за 2022 година и клубният му отбор Олимпиакос одобриха договорката със Сакраменто Кингс. 27-годишният български национал ще парафира върху контракт за 3 години, а цената му ще бъде 20 милиона $.

Везенков, чийто татко Сашо Везенков е някогашен баскетболист и бе дълготраен състезателен шеф на един от най-успешните ни клубове Лукойл Академик, става вторият българин, който ще играе в НБА. Преди 38 години част от най-гледаната лига в този спорт бе Георги Глушков – сегашен президент на Българска федерация Баскетбол (1985 г.).

В договорът на Везенков с гръцкия Олимпиакос има уговорка за откупуване в НБА, съгласно която би трябвало да се заплати 1,5 милиона $. Сакраменто ще заплати половината, а останалата част ще покрие играчът. Българското крило бе част от отборът от Пирея в продължение на пет сезона. През миналия той бе определен за най-полезен състезател в постоянния сезон на Евролигата, където игра и край. През последните два сезона попадна в идеалната петица на най-силната конкуренция на Стария континент.

Саша Везенков се обърна към последователите на Олимпиакос минути, откакто новината за прехвърлянето му бе оповестена от Адриан Войнаровски от ESPN.

 

 

„ До почитателите на „ Олимпиакос “. След дълги часове, прекарани в мислене през последните дни, взех решение да се срещна със света на НБА. Без подозрение това е най-трудният избор, който в миналото съм правил. Да си потегли от този необикновен тим след 5 години, се усеща като че ли оставям парченце от сърцето си. В „ Олимпиакос “ сбъднах фантазиите си, открих семейство и най-уютния дом, който може човек да си показа. Давах всичко, което имах, във всеки миг, през който носих този екип. В най-тъмните ни мигове бяхме дружно, изправихме се и би трябвало да сме горди с постигнатото. Защото се борихме до края. Думите не са задоволителни, с цел да ви благодаря. Ще нося вашата поддръжка и обич, като стартирам този нов стадий от живота си. Докато нашите пътища не се пресекат още веднъж, бъдете мощни и не оставяйте огъня да загасне. Веднъж червен, вечно червен “,

написа Везенков в обществените мрежи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР