Сагата около преминаването на аса на Ботев Пд Тодор Неделев

...
Сагата около преминаването на аса на Ботев Пд Тодор Неделев
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Заешкото сърчице прати Неделев в Разград

Сагата към прекосяването на аса на Ботев Пд Тодор Неделев в Лудогорец продължава, а сигурно това няма и да е нейният край. От доста страни започнаха да си отварят устата, а както всички знаем - истината постоянно е някъде по средата. Lupa.bg научи, че страхливостта на родния национал е в основата на прекосяването му в Разград, където идва ли толкоз елементарно ще се откри място за него.

Оказа се, че ищахът за трансфер в чужбина още веднъж стои на дневен ред пред Тошко Неделев, който преди години се провали в Германия, в Майнц, където навършващият скоро 31 години футболист, изигра не повече от 20 мача и не се разписа в нито един дуел на първия тим. Тогава повода беше жена - роденият в Белозем някогашен към този момент капитан на Ботев Пд, непрекъснато е търсил причина да се прибере в България, в сравнение с да бъде със своите съотборници и да учи немски.

За три години Тошко не научил съвсем нищо от езика на Гьоте, а в това време му било мъчно да си поръча кафе или да си купи самун от кварталната бакалия. В тези години, когато беше още млад и перспективен, любовта го погуби, а след това скъса с огромната си възлюбена и действителността го натири назад на Балканите, къдео се върна в Ботев и беше признат от всички, хората му се радваха.

Неделев беше пред трансфер на два пъти в ЦСКА и веднъж в Левски, само че съобщи, че остава правилен на Ботев - нещо, което рухна преди дни. Предлагаха му се положителни пари, а трансферната сума за " канарчетата " също щеше да е добра, и то в пъти повече от тази, която Лудогорец прати по сметката на " жълто-черните ", само че...

Оказа се, че и тогава има външни сили, просто Тошко се опасява да предприеме самичък ход в живота. В Германия надолу го теглеше любовта, а след това страхът и заешкото сърчице, както се показаха пред нашата медия почитатели на клуба, пред които той се разплака преди дни след оповестяването на прехвърлянето му преди мача Левски - Лудогорец (0:0). И очакваш подобен футболист да ти бъде водач и да поведе тима в виновните борби у нас и в Европа!?

Неделев към този момент бил договорил персоналните си условия и клекнал на 40 000 евро на месец - заплата, която граничи със междинната в Разград, само че въпреки това много по-добра от тази в " Коматево ". За Ботев останаха трохите от 300 000 лв. и горчилката.

" Предаде бултрасите, съобщи родния Ботев, съобщи Пловдив! Продаде се, а след това излъга, тъй като няма героизъм, няма храброст! Нали щеше да играе единствено в Ботев? ", споделиха пред Lupa.bg огорчени почитатели на " канарчетата ".

Никой на мощ не го е карал да върви в Разград, никой не му е казвал, че е непотребен и на клуба трябват пари, с цел да се възползва от негов трансфер. И това в случай, че Лудогорец отпадна от евротурнирите и чак толкоз попълнения не са им нужни на този стадий, макар че към момента са в борбата за купата и купата на страната.

Всеки тим щеше да го вземе лятото, а в случай че от Ботев не са желали да му предложат контракт и да го задържат, то Неделев щеше да ореве света, да се разбере, че е нежелателен - по този начин, както прави и в Германия по време на престоя си в Майнц. Всъщност, той и тогава по този начин сподели: " Продадоха ме принудително! ", а след това отново беше посрещнат като собствен в Пловдив. А жена ме взема решение и тогава - не желае в Германия и той е заставен да се раздира сред Майнц и Пловдив.

Сега е същото, новата му другарка, която отново взема решение вместо него, несъмнено, го пази и споделя, че истината скоро ще излезе нескрито, че той е афектиран и така нататък Да, истината скоро ще излезе нескрито и ще се види " кой кум, кой сват, кой на булката брат "! Ще изпъкне лоялността на Тошко...

Страх го беше от публиката на ЦСКА и Левски, макар колосалните пари и облагите, които щеше да има за Ботев. Страх го беше да се впусне в това предизвикателство, боязън... Всъщност, Тошко се бои и от сянката си, та какво остава от " Армията " и " Герена ", където са играли куп именити пловдивчани.

" Трябва да пътувам всеки ден дистанцията сред Пловдив и София... Трябва да оказвам помощ и на баба, на нашите... ", тогава подобен е бил доводът на Тодор Неделев, който в този момент очевидно няма да пътува Разград - Пловдив. Но си навлече омразата на хиляди, които го боготворяха и уважаваха.

И на всичкото от горната страна Ботев незабавно разгласи, че вади от приложимост фланелката с №8 поради " легендата ", която нищо не е направила за " жълто-черните ". А клубът има същински митове, играли и печелили трофеи и купи - Станчо Проданов - Зигото, Никола Щерев - Старикае, Георги Генов - Джогата, Виден Апостолов, Петьо Зехтински, Чико Дерменджиев, Жоро Попов - Тумби, Жоро Славков, Коце Костадинов, Атанас Пашев, Антим Пехливанов, Марин Бакалов, Запрян Раков... Няма по какъв начин да бъдат изредени всички, записали със златни букви имената си в историята на Ботев Пд.

И на нито един от тях номерът не е изваден от приложимост!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР