Сагата God of War, чието начало беше положено през 2005

...
Сагата God of War, чието начало беше положено през 2005
Коментари Харесай

Пулсар представя дългоочакваното ново издание на видеоиграта God of War

Сагата God of War, чието начало беше положено през 2005 година за гейм конзолата PlayStation 2, е определяна от критиците като една от най-хубавите екшън поредици на всички времена и към днешна дата е един от знаците на Sony конзолите.
Преди 12 години, основите на една от иконите на актуалния гейминг бяха положени с историята за спартанския боец Кратос, който серия от трагични събития изправят в дуел против самия господ на войната Арес. Още в тази първа игра, считана от мнозина за най-хубавото издание на паметния PlayStation 2, бяха сложени фундаментите, върху които стои сполучливият франчайз – тъмно, брутално и кърваво фентъзи, заменящо познатите ни джуджета и елфи с богове и чудовища от древногръцката митология, продукция на холивудско равнище с доста умела режисьорска работа не просто в кътсцените, само че и в самата игра, както и визия, изпреварила времето си. Последва продължение за PlayStation 2 плюс няколко завършения настрана от главната сюжетна линия, като в последна сметка сагата за Кратос доближи епичния си край в God of War III на PlayStation 3 (по-късно третата част се снабди и с гръмък римастър за PlayStation 4).

Сега пристигна моментът Кратос да се завърне уместно на подпора от ново потомство, с цел да се възползва уместно от опциите на PlayStation 4, както и от спомагателната мощност на PlayStation 4 Pro. Световната рецензия разгласи крайният резултат като замайващ, а единомислещото мнение, че бойните механики, визията, историята и цялостният дизайн на новия God of War оформят развлекателен артикул от ново потомство, налагащ нови стандарти на игралната сцена.

Играта, създадена от Sony Santa Monica посрещна премиерната си дата на 20 април с впечатляващата сборна оценка от 95/100 в Metacritic, класирайки се като най-високо оцененото заглавие във франчайза, като втората най-високо оценена игра за PlayStation 4 (след The Last of Us Remastered) и най-високо оценената нова и истинска игра за конзолата на Sony. Както и като най-високо оценената игра на 2018 година, без значение от платформата.
Когато уважавани международни медии дават на дадена игра рядко срещаната съвършена оценка от 10/10, това сигурно бележи събитие на игралната сцена, което няма по какъв начин да не притегли вниманието на запалените геймъри.И да накара хора, които досега не са имали сериозен допир с игрите, да тестват тази нова форма на развлечение в случай, че съгласно голям брой заслужаващи доверие източници, God of War е съвършената игра.
Какво можем да чакаме от новия God of War? Въпреки безусловно безапелационния си от сценарна позиция край, на всички беше ясно, че от Sony няма да погребат паметния персонаж и сполучливия си франчайз, тъй че оставаше само въпросът по какъв начин тъкмо ще бъде продължена историята. Отговорът изненада всички, тъй като в новата част от сагата ще открием, че Кратос е загърбил изгарящият го яд и божествените си умения, с цел да заживее като елементарен човек в дълбокия север. В царството на скандинавски богове и чудовища. Именно в този недопечен и безмилостен свят той би трябвало да се бори за оцеляване. И да научи сина си да прави същото, тъй като в новия God of War самотникът от предходните игри, който като че ли беше оставил всичките си човешки страсти и способността да обича в предишното си, се е сдобил с правоприемник.

Ще успее ли тогавашният древногръцки господ на войната да се трансформира в бащата, който по този начин и не съумя да бъде в миналото? Кратос е заменил пламенната импулсивност на свръх-човек, който търси решението на всичките си проблеми в насилието, с улегналата мъдрост и желанието да остави след себе си нещо друго от кървава следа през историята, само че дали това ще му помогне да открие мира, за който копнее?

God of War идва на 20 април, с цел да ни показа нов терен на действието и фрапантна смяна в цялостната атмосфера, наред с класическия си и неосъществим кинематографичен екшън и смазваща визия, изцеждаща максимума от опциите на PlayStation 4. Новото премеждие на Кратос към този момент е налично за  поръчка в магазините на българската верига за видеоигри Пулсар, във всичките си блестящи издания и пакетни оферти, които могат да бъдат прегледани и поръчани тук: http://bit.ly/2DEDV2Q
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР