Сагата е еднопосочна. Изработените пари от пътните строители трябва да

...
Сагата е еднопосочна. Изработените пари от пътните строители трябва да
Коментари Харесай

Инж. Ишев: Парите за строителите трябва да се изплатят

" Сагата е еднопосочна. Изработените пари от пътните строители би трябвало да бъдат изплатени. Проблемът би трябвало да се реши от Министерския съвет, а не от Народното събрание, то единствено ще оневини някои, които са погазвали законите, а има неспазване на три закона - за публичните поръчки, за устройство на територията и за държавния бюджет ".

Това сподели пред БНР инж. Ясен Ишев, ръководител на Научно-техническите съюзи по превоза.

По думите на Ишев парите за пътните компании е трябвало да бъдат включени в признатия бюджет.

" Шест месеца служебните държавни управления обследваха казуса, а в този момент внезапно има нови комисии, които стартират да проучват.... Всичко е ясно - кое е изпълнено, кое не е изпълнено. Защо би трябвало в този момент Народното събрание да взема решение. Преди години отново Народното събрание узакони едни 60 милиона лв., които бяха надплатени в несъгласие на контракта, който имаха строителите ", разяснява той и добави, че тестваното, че е изпълнено - би трябвало оптимално бързо да се разплати на строителите:

" Трябва да се търси отговорност от хората, които са подписали контракти в ущърб на обществото ", акцентира ръководителят на Научно-техническите съюзи по превоза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР