SafeNews публикува коментара без редакторска намеса: Няма нищо необичайно в намерението

...
SafeNews публикува коментара без редакторска намеса:
Няма нищо необичайно в намерението
Коментари Харесай

Иван Тропанкев: РАДЕВИ АЛАБАЛИСТИКИ С КОНСТИТУЦИЯТА

SafeNews разгласява коментара без редакторска интервенция:

Няма нищо извънредно в желанието на премиера Димитър Главчев да поеме функционалностите на външен министър. Ще напомним, че в провалилия се проектокабинет на Мария Габриел, беше контрактувано тя да е и първи посланик на страната ни.

Необичайно е обаче държавният ни глава да продължава да се изживява като принципал на служебното държавно управление, каквото пълномощие към този момент няма след измененията на конституцията. Според тях отговорността за служебния кабинет се носи от Народното събрание.

Очевидно е, че Румен Радев надвишава пълномощията си, като се заинатява – не желае да освободи настоящия външен министър, отхвърли да назначи оферти от Главчев Даниел Митов, а в този момент бави подписването на указа министър председателят да съвместява и този пост. С което вреди на първо място на страната ни, която не може да бъде показана на фундаментални за развиването на политическата конюнктура в Европа интернационалните конгреси. Или, да бъде показана от този, който загуби доверието на натовските сътрудници, поради несъвместими с тяхната позиция против експанзията на Русия в Украйна, изявления.

Резултатът от сходна непредвидливост, ще е внезапно намаляване на доверието към страната ни като благонадежден съдружник. А това надали ще бъде позволено от пронатовското болшинство в нашия парламент, макар шикалкавенията на ППДБ против към този момент оттеглената кандидатура на Даниел Митов.

Румен Радев или интригантства, или не осъзнава пълномощията си, откакто, вместо да подпише указа, заплашително “менторски ” съобщи в неделя, че бил посъветвал Главчев да изследва малко повече нещата “с какво тъкмо се е заел като министър председател, да не приказваме за външно министерство ”…

“Кога стана кюмюрджия, по кое време му почерня задникът ”, е споделил народа за самозваните разбирачи.

Военният Радев е лъскал обувките си и е бързал за утринния бракоразвод, когато Главчев към този момент ефективно е взел участие в политическия живот и е законотворствал в Народното събрание.

Безочливо е, индивидът който ни докара безвремието, нарушавайки конституцията с оня вдигнат пестник, а след това за повторно – като назначи за министър председател непознат жител, в този момент да се прави на ортодоксален конституционалист. А какво да кажем за някои покупко-продажби осъществени от неговите служебни кабинети, които ощетяват странати ни със стотици хиляди евро дневно и са обект на следствие от страна и на европрокуратурата.

Най-опасно остава предизвестието на отдръпналия се Митов, че от една страна Радев „ нарушава новите разпореждания на Конституцията и от друга – препотвържава проруската си външнополитическа ориентировка “. Това изказване е и знак към самозабравилия се Радев, че в Народното събрание пронатовското болшинство има подготвени претекстове за импийчмънт на президента. И в случай че продължат неговите опити да основава и задълбочава рецесии и да изолира страната ни от европейския път, може и да не довърши мандата си.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на

Източник: diagnoza.net

Още вести четете в: Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР