Съединените щати заявиха във вторник, че ще предложат допълнителни цели

...
Съединените щати заявиха във вторник, че ще предложат допълнителни цели
Коментари Харесай

САЩ искат още санкции срещу бандите в Хаити

Съединените щати обявиха във вторник, че ще предложат спомагателни цели в Хаити за наказания на Организация на обединените нации, заяви " Ройтерс ".

Това се случва, до момента в който карибската страна се бори с холерата и сериозния дефицит на храна, усложнени от необятно публикуваното принуждение от незаконни групировки.

Припомняме, че 15-членният Съвет за сигурност на Организация на обединените нации се съгласи през октомври да наложи заледяване на активи, възбрана за пътешестване и оръжейно ембарго на всеки, който заплашва мира или стабилността на Хаити, като уточни най-могъщия разбойник в страната като своя първа цел.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш също предложи в Хаити да бъдат изпратени сили за бързо деяние, които да оказват помощ на полицията в битката с бандите - ход, пожелан и от държавното управление на Хаити.
 Санкциите в Хаити влизат в действие до януари 2023 година
Санкциите в Хаити влизат в действие до януари 2023 година

В отговор на груповото принуждение и филантропичната рецесия

" Това към момента не се е осъществило, сподели специфичният делегат на Организация на обединените нации за Хаити Хелън Ла Лайм пред Съвета за сигурност. Хаитяните в голямото болшинство желаят тази помощ, с цел да могат да правят всекидневието си умерено, сподели тя. Насилието, обвързвано с банди, доближи равнища, невиждани от десетилетия. Убийствата и отвличанията се усилват за четвърта поредна година. "

Заместник-посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Р обърт Ууд сподели, че Вашингтон е поощрен, че глобите на Организация на обединените нации са " възпрели тези, които биха направили и финансирали насилието, причиняващо неустойчивостта на Хаити ".

" Съединените щати разпознават спомагателни цели, участващи в безредиците в Хаити, които да предлагат в Организация на обединените нации ", сподели той. Такива оферти се вършат на Комитета по глобите против Хаити към Съвета, който взема решения с консенсус.

Посланикът на Китай в Организация на обединените нации Джан Джун прикани глобите на Организация на обединените нации за Хаити да бъдат незабавно   обновени, както и за цялостното използване на ограниченията, " с цел да се сътвори нужното възпиращо средство за насилието на банди ".

Заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски сподели, че комисията по глобите към Хаити към Съвета би трябвало да ускори работата си, с цел да откри " същинските източници на финансиране на бандите в Хаити и маршрутите за противозаконни доставки на оръжия за острова ".
 Епидемия от холера в Хаити
Епидемия от холера в Хаити

Много хора не съумяват да стигнат до лечебни заведения

Повечето страни остават скептични към военната интервенция в Хаити, като означават неуспехите на предходни мироопазващи задачи. Някои видни персони от Хаити към този момент са били глобени от обособени страни.

Хаитянските банди разшириха територията си след убийството на президента Жовенел Моиз през 2021 година Произтичащото принуждение остави огромна част от страната неразрешена за държавното управление и докара до рутинни престрелки с полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР