Съединените щати завършиха военното си отстъпление в североизточна Сирия, като

...
Съединените щати завършиха военното си отстъпление в североизточна Сирия, като
Коментари Харесай

Еспър: САЩ се изтегли от североизточна Сирия, Турция е ценна част от НАТО

Съединените щати приключиха военното си оттегляне в североизточна Сирия , като се откриха в по-стабилна позиция с към 600 военнослужещи в друга част на страната след препозициониране и понижаване на силите, съобщи пред " Ройтерс " министърът на защитата Марк Еспър.

Коментарите на Еспер могат да алармират за края на интервал на ужас и неустановеност към американското военно наличие в Сирия след първичната заповед за евакуиране на президента Доналд Тръмп през октомври.

Оттогава броя на войските в Сирия намяляха с към 40% . Еспър акцентира, че резервира способността да придвижва и извежда по-малък брой сили, колкото е належащо в Сирия. Но той допусна, че броят на войските ще се колебае към 600 в обозримо бъдеще .
 Тръмп върна американските сили в Сирия за защита и експлоатиране на петролните полета
Тръмп върна американските сили в Сирия за защита и експлоатиране на петролните полета

Американските военни започнаха да укрепват позициите си към петролни полета

" Ще бъде релативно непрекъснато към това число . Но в случай че забележим, че се случват неща... Мога да ги увелича малко ", изяснява Еспър по време на полет от срещата на върха на НАТО.

Освен това Еспър не изключи опцията за по-нататъшно понижаване на броя на американските войски в Сирия , в случай че европейските съдружници допринесат за задачата в Сирия.

" Коалицията още веднъж си приказва доста . Успяхме да забележим по какъв начин някои съдружници желаят непринудено да дават войски ", добавя Еспър.

" Ако съюзна страна, страна от НАТО, реши да ни даде 50 души, може би ще съумея да понижа 50 души от Съединени американски щати . "
 Меркел, Макрон, Ердоган и Джонсън с сделка за Сирия
Меркел, Макрон, Ердоган и Джонсън с сделка за Сирия

Джонсън организира диалози с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Ангела Меркел и турския президент Ердоган

Американските военни настояват, че интервенцията е фокусирана върху попречване на наново възобновление на " Ислямска страна " в Сирия и извърши нахлуване предишния месец, довело до гибелта на водача на ДАЕШ, Абу Бакр ал Багдади.

Тръмп съобщи в Лондон , че желае да остави американските сили, с цел да подсигурява , че запасите от нефт в Сирия няма да попаднат назад в ръцете на терористи. " Запазихме нефта. Петролът е това, което подхранва ДАЕШ ", изясни Тръмп.

Тръмп смекчи проектите си за Сирия след реакция от Конгреса , в това число измежду основни републиканци, които споделят, че той е разчистил пътя за турско навлизане против кюрдските сили в Сирия, които бяха основните съдружници на Америка в битката против " Ислямска страна ".
 Турция не се отхвърля от съветските С-400
Турция не се отхвърля от съветските С-400

Тръмп плаши Анкара със наказания

Дипломатите от НАТО се тормозят, че Турция, член на НАТО от 1952 година и извънредно значим съдружник в Близкия изток , все по-активно работи едностранно , започва нахлуването си в Сирия против подкрепяните от Съединени американски щати сили и купува модерни съветски системи С-400 .

Вашингтон съобщи, че системата С-400 е несъвместима с противовъздушната защита на НАТО , съставлява опасност за изтребителите F-35 на Lockheed Martin и през юли разгласи, че отстранява Турция от програмата F-35. Освен това тя предизвести за вероятни американски наказания .

След договарянията на върха сред Тръмп и турския президент Тайип Ердоган, Еспър разяснява, че Анкара към момента не се е отказала по въпроса за С-400 . " В момента няма придвижване ".
 Русия: Военното наличие на Съединени американски щати към петрола в Сирия ескалира напрежението
Русия: Военното наличие на Съединени американски щати към петрола в Сирия ескалира напрежението

" Не можем да приветстваме това "

И въпреки всичко, след лобиране от съдружниците в НАТО, в това число Съединени американски щати , Ердоган се отдръпна от опасността да блокира проектите за защита на балтийските страни и Полша .

" Мисля, че това беше позитивно придвижване напред ", изясни Еспър, по отношение на смяната на позицията на Турция.

" Те са скъпа част от НАТО от десетилетия, от най-ранните дни. Така че би трябвало да ги държим в лоното . "
 Асад сезира Организация на обединените нации за обир на петрол от Съединени американски щати, само че
Асад сезира Организация на обединените нации за обир на петрол от Съединени американски щати, само че " Организация на обединените нации го няма, светът е като преди ВСВ "

Съединени американски щати пречи на управляващите и кюрдите, Асад е подготвен да одобри кюрдските войски в армията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР