Съединените щати засилиха натиска върху държавите от Европа, да не

...
Съединените щати засилиха натиска върху държавите от Европа, да не
Коментари Харесай

САЩ не спира да натиска Европа и специално Германия за Huawei

Съединените щати ускориха натиска върху страните от Европа, да не разрешават на китайския колос Huawei да построява 5G мрежата на телекомите, съобщи БГНЕС.
Командирът на американските войски в Европа военачалник Къртис Скапароти сподели, че европейските страни би трябвало да прекратят връзките със своите немски сътрудници, в случай че Берлин разреши на Huawei да построи бъдещата 5G мрежа в страната.
Германия скоро ще стартира търговете за установяване на компания, която ще строи 5G мрежата ѝ. Американският дипломат в Берлин Ричард Гренел изпрати писмо до икономическия министър на Германия Петер Алтмайер, в което го осведоми, че в случай че бъде определен Huawei като реализатор на поръчката, Съединени американски щати ще би трябвало да понижат шерването на разследваща и друга значима информация с Германия.
Съединените щати и няколко други страни на Запад считат, че Huawei съставлява риск за сигурността на НАТО. Няколко страни към този момент изключиха китайската компания от публичните поръчки за създаване на 5G мрежа.
" Специално при 5G, опциите да се изтеглят данни са невероятни ", споделя Скапароти.
Срещу Huawei бяха повдигнати обвинявания от американското министерство на правораздаването в кражба на търговски секрети, възпрепятстване на следствието и заобикаляне на икономическите наказания против Иран. Технологията на Huawei за 5G е по-напреднала от тази на другите претенденти Ericsson и Nokia.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР