Съединените щати за пръв път недвусмислено потвърдиха подкрепата си за

...
Съединените щати за пръв път недвусмислено потвърдиха подкрепата си за
Коментари Харесай

САЩ за пръв път се обявиха за специален трибунал за "агресия" срещу Украйна

Съединените щати за пръв път недвусмислено потвърдиха поддръжката си за основаването на специфичен арбитражен съд за закононарушението " експанзия " против Украйна.

Говорителят на Държавния департамент Бет Ван Шаак изясни, че моделът на подобен съд е определен след разбор на разнообразни разновидности. Предпочитаният от Съединени американски щати е " интернационализиран народен съд ".

" Вярваме, че този Специален арбитражен съд би трябвало да е с основа във вътрешната правосъдна система на Украйна, защото това ще обезпечи най-ясния път към основаването на нов арбитражен съд и ще усили оптимално възможностите ни за реализиране на значима отчетност ", сподели представител на Държавния департамент.

Това, по думите му, би улеснило " по-широката трансрегионална интернационална поддръжка и ще показва водачеството на Украйна в обезпечаването на отговорност за закононарушението експанзия ", сподели тя в тирада в Католическия университет на Америка.

 Какъв е смисълът от специфичен арбитражен съд за закононарушенията на Русия в Украйна Какъв е смисълът от специфичен арбитражен съд за закононарушенията на Русия в Украйна

В " идеалния случай " обаче той би трябвало да е основан в " друга европейска страна ", а екипът магистрати и други чиновници би трябвало да е " интернационален ".

В миг, когато, разнообразни страни показаха поддръжка за този специфичен арбитражен съд. Нуждата от него се аргументира частично с обстоятелството, че МНС не може да проверява съветската страна за закононарушението " експанзия " (като осъществявано от Русия), за което съгласно част от покровителите на концепцията може да бъде търсена отговорност от Путин. Една от аргументите е, че Москва не е страна по Римския статут, с който е основан МНС, и по никакъв метод не би съдействала.

 Как се проверяват военните закононарушения в Украйна Как се проверяват военните закононарушения в Украйна

Освен това МНС е в напрегнати връзки със Съединени американски щати, които също не са страна по статута. Теоретично това значи, че в случай че Путин дойде в Съединени американски щати, той може и да не бъде задържан, както биха били задължени да създадат страни по статута на съда; при започване на века Конгресът одобри закон, ограничителен съдействието на Вашингтон с институцията. Целта бе отвращение да се основава казус, при който американци са разследвани за военни закононарушения.

Украйна,, Нидерландия и обществено поддържаха концепцията за подобен арбитражен съд.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР