Съединените щати възобновяват преговори с талибаните. Това обяви американският президент

...
Съединените щати възобновяват преговори с талибаните. Това обяви американският президент
Коментари Харесай

Тръмп в Афганистан: Подновяваме преговорите с талибаните

Съединените щати възобновяват договаряния с талибаните. Това разгласи американският президент Доналд Тръмп при изненадващо посещаване в Афганистан.
Вашингтон приключи тайните диалози с талибаните Причина е следващият терористичен атентат в афганистанската столица Кабул
Той дойде в най-голямата американска база в страната – Багрaм, с цел да поздрави военните за Деня на благодарността. Тръмп дойде в базата малко след 20:30 ч. локално време и прекара там повече от два часа и половина. На публицистите бяха дадени строги указания да не разгласяват визитата от съображения за сигурност на президента.

Снимка: btvnovinite.bg

Американският президент посети Афганистан повече от два месеца след прекратяването на мирните договаряния с талибаните, откакто при бомбен атентат в Кабул бяха убити 12 души, измежду които един американски боец, напомня АП.
Талибаните размениха заложници за свои военачалници Преди три години американец и австралиец бяха отвлечени след въоръжена засада
Преди това Тръмп беседва с афганистанския президент Ашраф Гани. Само преди два месеца ръководителят на Белия дом разгласи, че договарянията с талибаните са прекъснати.

Днешната аудиенция е първа за Тръмп в Афганистан и идва на фона на невиждано напрежение сред президента и висшето военно командване във Вашингтон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР