Съединените щати възнамеряват да обявят изтеглянето на 4000 военнослужещи от

...
Съединените щати възнамеряват да обявят изтеглянето на 4000 военнослужещи от
Коментари Харесай

САЩ изтеглят 4000 военни от Афганистан

Съединените щати имат намерение да разгласят изтеглянето на 4000 военнослужещи от Афганистан през идната седмица. Това е една трета от американския боен контингент в страната, заяви NBC News, базирайки се на източници.
Според канала, след изтеглянето в Афганистан ще останат сред 8 и 9 хиляди американски бойци. Изтеглянето на войските ще бъде последователно и ще продължи няколко месеца.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше на непредвидено посещаване в Афганистан в Деня на благодарността. Тогава той беседва с военните в американска база и се срещна с президента Гани. По-рано Тръмп неведнъж е заявявал желанието си да изтегли американските войски от Афганистан.
Информацията за изтеглянето на 4000 военнослужещи се появи на фона на възобновяването на договарянията сред Съединени американски щати и представители на афганистанското придвижване на талибаните в Катар, което бе оповестено предходната неделя. Източник, непосредствен до талибаните, сподели пред РИА Новости, че талибаните и Съединени американски щати могат да подпишат спокойно съглашение и да стартират първото 48-часово преустановяване на огъня в Афганистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР