Съединените щати възнамеряват да изпратят войските си не в Украйна, а

...
Съединените щати възнамеряват да изпратят войските си не в Украйна, а
Коментари Харесай

САЩ са готови да разположат войски на Изток, включително и в България

Съединените щати имат намерение да изпратят войските си не в Украйна, а в прилежащи страни от НАТО в случай на хипотетично допустимо настъпление на Русия. Това разгласи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в отговор на журналистически въпроси в Уилмингтън, Делауеър, където прекарва почивните дни, представен от ТАСС и Агенция Фокус.

Държавният глава беше запитан за какво е решил да се откаже от концепцията за разполагане на американски войски в Украйна в случай на инвазия на Руската федерация. „ Това в никакъв случай не е обсъждано “, отговори президентът. „ И подготвени ли сте да изпратите американски войски на война в Украйна, за да се бият с Русия на бойното поле? “ — попита президентът.

По време на онлайн среща на високо ниво той разкри, че на онлайн среща на върха той е споделил на съветския водач Владимир Путин, че в случай на инвазия американски войски ще бъдат изпратени в страните от Букурещката девететка (B9), разположени на източния фланг на НАТО (България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Естония). „ Ще би трябвало да изпратим повече американски и натовски войски на източния фланг, Б-9 – всички тези страни от НАТО, за които имаме свещено обвързване да ги защитим от всяка офанзива на Русия “, заяви американският водач.

В същото време той добави, че САЩ „ ще продължат да дават на украинския народ отбранителни качества “, без да прецизира техния темперамент.

Байдън повтори, че в диалога си с съветския държавен глава той е показал разрушителните стопански последствия за Руската федерация от евентуално съветско настъпление в Украйна. „ Казах безусловно ясно на президента Путин, че в случай че той нахлуе в Украйна, икономическите последствия за неговата стопанска система ще бъдат опустошителни “, каза Байдън „ Въздействието на всичко това върху Русия, отношението, начина, по който останалият свят гледа на Русия, ще се промени доста. Вие ще платите ужасна цена “, добави Байдън, визирайки диалога си с съветския водач.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР