Съединените щати във вторник предприеха стъпки, за да изяснят, че

...
Съединените щати във вторник предприеха стъпки, за да изяснят, че
Коментари Харесай

САЩ: Санкциите срещу Русия не пречат на хуманитарната помощ

Съединените щати във вторник започнаха стъпки, с цел да изяснят, че глобите на Съединени американски щати, наложени на Русия поради нейната инвазия в Украйна, не пречат на филантропичната помощ и износа на селскостопански и медицински артикули, заяви " Ройтерс ".

Министерството на финансите на Съединени американски щати в информативен лист показва, че американците могат да вземат участие в преводи , свързани със селскостопански и медицински експорт, работата на неправителствени организации (НПО), помощ при COVID-19, филантропична помощ и телекомуникационни и интернет услуги за поддръжка на свободния поток на информация.

Министерството на финансите във вторник също по този начин позволи транзакции, нужни за избрани действия, в това число за филантропични планове в Русия и Украйна, от неправителствени организации макар глобите на Съединени американски щати против Москва.
 Зеленски: Необходими са още наказания против Русия
Зеленски: Необходими са още наказания против Русия

Но ограниченията реализират резултати, съгласно украинския президент

Вашингтон наложи няколко наказания против Москва след нашествието си в Украйна на 24 февруари, в това число против най-големите кредитори в страната и съветския президент Владимир Путин.

Освен това наред със глобите издава генерални лицензи, разрешаващи избрани покупко-продажби, свързани с филантропична помощ, селскостопанска и здравна търговия и друга поддръжка.

Най-голямата офанзива против европейска страна от 1945 година насам, нашествието умъртви или рани хиляди. Повече от 12 милиона души се нуждаят от филантропична помощ в Украйна, сподели във вторник генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Откакто стартира това, което тя назовава специфична интервенция за демилитаризиране на Украйна, Русия бомбардира градовете до отломки и стотици цивилни тела бяха открити в градовете, където нейните сили се изтеглят. То отхвърля да е ориентирано към цивилни и споделя, без доказателства, че са инсценирани признаци на зверства.

Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации предизвести, че спорът ще има световно влияние върху продоволствената сигурност, защото Черноморският басейн е една от най-важните зони в света за зърнено и селскостопанско произвеждане.

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас прикани във вторник развитите стопански системи да усилят продоволствената помощ за разрастващите се страни и да работят за увеличение на производството на храни, сила и торове, с цел да се оправят с дефицита и възходящите цени, породени от войната.

Министерството на финансите съобщи, че работи за справяне с рисковете за продоволствената сигурност, в това число посредством подсилване на вътрешното произвеждане на храни в страните и отключване на комерсиално финансиране за изглаждане на нарушените вериги за доставки.
 Западните наказания връщат Русия в руската ера
Западните наказания връщат Русия в руската ера

Нови ограничения удрят Кремъл

" Министерството на финансите е надълбоко загрижено за рисковете за световните хранителни доставки и цените на храните в миг, когато доста разрастващи се страни към момента се борят да се възстановят от пандемията COVID-19 ", написа още в осведомителния лист.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР