Съединените щати участват в изключително активни дискусии с европейските страни,

...
Съединените щати участват в изключително активни дискусии с европейските страни,
Коментари Харесай

САЩ искат руският петрол да тече, да няма световна рецесия и без печалби за Русия

Съединените щати вземат участие в извънредно дейни полемики с европейските страни , ориентирани към ограничение на приходите, които Русия може да генерира от продажба на нефт , сподели във вторник министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, оповестява " Ройтерс ".

Йелън сподели пред финансовата комисия на Сената, че чиновниците на Съединени американски щати се стремят да задържат потока на съветския нефт на международния пазар, с цел да задържат цените и да избегнат скок , който може да аргументи международна криза .

" Но безусловно задачата е да се лимитират приходите, отиващи за Русия ", сподели тя, добавяйки, че има разнообразни способи да се реализира това, в това число възможен ход на купувачите да се обединят и да лимитират цените, които заплащат на Москва .

Йелън призна във вторник, че инфлацията е на " неприемливи равнища ", само че също по този начин се опита да подчертае, че това не е проблем, който е извънреден единствено за Съединените щати , оповестява СиЕнЕн Бизнес.

" Войната на Путин в Украйна оказва въздействие върху цените на силата и храните в международен мащаб ", сподели Йелън пред депутатите. " Ние не сме единствената страна, в която се следи инфлация. Можете да видите това в съвсем всяка развита страна по света. "
 Съединени американски щати избавят Европа с ембаргов нефт от Венецуела
Съединени американски щати избавят Европа с ембаргов нефт от Венецуела

Сърбия също ще остане без съветски нефт

Говорейки по време на чуване на финансовата комисия в Сената, Йелън уточни рекордното освобождение на нефт от стратегическия петролен запас от администрацията на Байдън. " Цените на силата и бензина, въпреки и доста високи, биха били по-високи без това ", сподели Йелън.

И въпреки всичко министърът на финансите акцентира, че Съединените щати не са ваксинирани против световните енергийни шокове . " Ние сме част от международните петролни пазари, които са обект на геополитическо въздействие . Предвид световната природа на тези пазари, за нас е на практика невероятно да се изолираме от шокове като тези, които се случват в Русия, които движат международните цени на петрола ", сподели Йелън.

Тя добави, че е извънредно значимо Съединените щати да станат " по-зависими от вятъра и слънцето, които не са обект на геополитическо въздействие ".

По време на квалифицираните си изявления Йелън призна, че Съединените щати са изправени пред " макроикономически провокации , в това число неприемливи равнища на инфлация ". Йелън прикани депутатите да подхващат дейности за справяне с високата инфлация.

" Вярвам, че Конгресът може да направи доста, с цел да облекчи разноските , които семействата изпитват ", сподели Йелън. По-конкретно, тя уточни вложенията в понижаване на разноските за медикаменти, отпускани с рецепта, вложение в чиста сила, вложение в жилища на налични цени и подкрепяне на фамилиите с разноски за грижи за деца и медицински разноски.
 Европейски Съюз няма да откри първокласен нефт като съветския, уверен Медведев
Европейски Съюз няма да откри първокласен нефт като съветския, уверен Медведев

Руските банки продължавали да работят обикновено макар изключването им от SWIFT

Ще отнеме време, с цел да се овладее инфлацията , сподели Йелън. " Няма подозрение, че имаме голям инфлационен напън. Инфлацията е нашият главен стопански проблем в този миг ", сподели Йелън пред депутатите. " От решаващо значение е да се оправим с него. Наистина чакам инфлацията да остане висока , макар че доста се надявам, че ще се намали. "

Йелън изясни, че нейното предходно очакване, че инфлацията ще бъде " преходна ", не регистрира множеството разновидности на Covid-19, които нарушават веригите за доставки, нито нашествието на Русия в Украйна.

" Както уточни ръководителят Пауъл и двамата евентуално можехме да използваме по-добър термин от " временен " ", сподели Йелън, имайки поради предходния апел на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл да отдръпна термина.

" Предполагам, че виждам по-голямата част от инфлацията като отразяване на факторите на търсенето и предлагането. От страната на предлагането имахме големи проблеми с веригата за доставки заради пандемията и измененията в модела на ползване от услуги към артикули ". Министърът на финансите също по този начин цитира " големи нараствания " на цените на храните и силата, частично отразяващи нашествието на Русия в Украйна.
 ФЕД: Инфлацията е сравнима със 70 -те години на предишния век
ФЕД: Инфлацията е сравнима със 70 -те години на предишния век

Изпълнителният шеф на JPMorgan: Американската стопанска система е изправена пред ураган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР