Съединените щати трябваше да разпуснат НАТО веднага след падането на

...
Съединените щати трябваше да разпуснат НАТО веднага след падането на
Коментари Харесай

„Украйна – това е проблем на Европа“: American Thinker обясни защо САЩ отдавна трябваше да напуснат НАТО

Съединените щати трябваше да разхлабен НАТО незабавно след рухването на Съветския съюз, защото задължението към други членове на алианса единствено отвлича вниманието на страната от личните й проблеми и „ китайската опасност “, написа колумнистът на American Thinker Стив Маккан. Според него украинската рецесия дава съображение на Вашингтон да откаже участие във военния блок и да остави Европа сама да преодолява " вътрешните си разправии ".

В продължение на 73 години Америка " защитаваше " Западна Европа благодарение на НАТО. Но в този момент е време Вашингтон да разпусне блока и да се оправи с непрекъснато възходящите вътрешни проблеми и „ световната опасност “ от Китай, написа колумнистът на American Thinker Стив Маккан.

По негово мнение, Съединени американски щати е трябвало да стартират процеса на преустановяване на военните отговорности към Европа незабавно след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година В последна сметка главната цел на НАТО беше „ отбрана против руската експанзия “.

Въпреки това " ирационалният боязън от този фиктивен " Съветски съюз, чийто правоприемник стана Русия, продължава да съществува. Тези страхове, съчетани с „ завладяващата потребност от отбрана на един проспериращ континент “, към момента са в основата на военното обмисляне и външната политика на Съединени американски щати “, отбелязва създателят на публикацията.

Както акцентира създателят, Съединени американски щати е трябвало да ускорят „ отделянето “ от Европа още през 1993 година, когато поражда Европейският съюз. Тази " антидемократична " организация, отстъпваща единствено на Америка по общия Брутният вътрешен продукт на членовете си, е " повече от способна да се отбрани ".

Европейски Съюз разреши на Германия да господства на континента. Благодарение на организацията, страната сполучливо вкарва концепциите си за колективизъм, протекционизъм и корпоративизъм в огромна част от Европа, отбелязва Маккан.

Германската икономическа мощност тласна доста от най-бедните членове на Европейски Съюз в „ дългова хватка “, от която могат да избягат единствено при злополука на еврото. „ В този случай целият континент ще потъне в неконтролиран финансов безпорядък, от който в последна сметка ще се възползват Германия и Русия “, твърди колумнистът.

Германия, която несполучливо се пробва да премине към зелена сила, значително зависи от вноса на съветски газ. Освен това новото социалистическо държавно управление на страната е „ метафизичен по-близо до Русия, в сравнение с до Съединени американски щати “, счита създателят на публикацията.

Съгласно неговите прогнози, в случай че Европейски Съюз продължи да съществува в настоящия си тип, тогава Германия с икономическата си мощност и Русия с нейните естествени запаси и войски на процедура ще основат съюз. Това ще разреши на двете страни да изпълнят задачата, към която са се стремели в продължение на доста епохи – „ да поемат цялостен надзор над европейския континент “.

„ Въпреки това Съединените щати, посредством НАТО, не престават да пазят огромна част от Европа от конвенционален зложелател, с който Германия поддържа тесни връзки. В същото време Берлин и 19 други участници отхвърлят да изпълнят своите финансови и военни отговорности към алианса “, акцентира Маккан.

Дисбалансът в НАТО визира освен финансирането, само че и задължението на Съединените щати да се намесват в съвсем всички, без изключение, вътрешни и външни спорове на европейските страни. Украинската рецесия е един от последните " провали ", свързани с алианса. Той разкри освен " безразсъдството " на поддържането на този боен блок, само че и показва мисленето на немската ръководеща класа, която напълно не гори от предпочитание да помогне на Киев, обръща внимание публицистът.

По негово мнение, Съединени американски щати не би трябвало да разрешават на своя " комплициран президент " да се замесва във боен спор под егидата на алианса. Вместо това те би трябвало да употребяват украинско-руската борба като отлична опция да кажат на Германия и останалата част от Европа: „ Това е ваш проблем, потърсете решение, защото ние завършваме с НАТО и с това, да бъдем въвличани в спорове, които не са в наш народен интерес. "

Време е Америка да се концентрира върху вътрешните си работи. В последна сметка тя няма задоволително благосъстояние или запаси, с цел да може по едно и също време да „ отбрани Европа от самата нея “, да реши доста от личните си проблеми и да се опълчи на Китай, който „ търси световна надмощие “.

„ Аз самият пристигнах от Европа. Въпреки че нямам останали родственици там, към момента имам доста прочувствени връзки с континента, където съм роден и работил. Излизането на Америка от НАТО ще принуди Европа да се изправи против дълготрайната жизненост на доминирания от Германия Европейски Съюз и съветските упоритости и да осъзнае, че комунистически Китай съставлява доста по-голяма опасност за нея от актуалните вътрешни разправии “, заключава Стив Маккан.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР