Съединените щати трябва да засилят своята военна модернизация, за да

...
Съединените щати трябва да засилят своята военна модернизация, за да
Коментари Харесай

САЩ трябва да са готови за едновременни войни с Китай, Русия: Комисия

Съединените щати би трябвало да засилят своята военна рационализация, с цел да подобрят своите стандартни и нуклеарни сили и да подсигуряват, че са подготвени за опцията за едновременни войни с Китай и Русия, сподели комисия на Конгреса, оценяваща стратегическата позиция на Съединени американски щати.

Публикувайки своя отчет (PDF) в четвъртък в Съединени американски щати, Комисията на Конгреса за стратегическата позиция на Съединените щати разказа актуалната световна среда като „ фундаментално друга [от] всичко, претърпяно в предишното, даже в най-мрачните дни на Студената война ”.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Война Русия-Украйна: Списък с основни събития, ден 597 Как Съединени американски щати поддържат армията на Израел Ким на Северна Корея пожелава победа на Путин на Русия против „ империалистите “ Трима убити в Русия, защото парчета от свален украински дрон унищожават домове завършек на списъка

Двупартийният панел от шестима демократи и шестима републиканци прикани за незабавни и незабавни дейности за справяне със заканите, пред които са изправени Съединени американски щати. Техният отчет последва едногодишен обзор на стандартните и нуклеарни сили на Съединени американски щати и идва 14 години след публикуването на последния огромен обзор през 2009 година

„ Днес Съединените щати са на прага да имат не един, а двама нуклеарни съперника, всеки с упоритости да промени интернационалното статукво, със мощ, в случай че е належащо: обстановка, която Съединените щати не са планували и за което не е квалифициран “, пишат във въведението към отчета ръководителят на комисията Маделин Крийдън и заместник-председателят Джон Кайл.

Комисията добави, че въпреки рискът от огромен нуклеарен спор да остава невисок, „ рискът от боен спор с Русия и Китай или с Русия и Китай, въпреки и да не е неминуем, е повишен, а с него и рискът от нуклеарна приложимост, евентуално против родината на Съединени американски щати ”.

Той означи напредъка в противовъздушната и противоракетната защита, реализиран от Русия и Китай, и одобри прогнозата на Пентагона, че Китай евентуално ще има 1500 нуклеарни бойни глави до 2035 година

Миналата година държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че Китай съставлява „ най-сериозното дълготрайно предизвикателство пред интернационалния ред “ и че Вашингтон ще следва тактика на „ вложение, привеждане в сходство, [и] конкуренция “, с цел да се оправи с предизвикването.

„ Ние не търсим спор или нова Студена война “, сподели Блинкен в тирада в университета „ Джордж Вашингтон “. „ Напротив, решени сме да заобикаляме и двете. “

Сред своите рекомендации комисията сподели, че Вашингтон би трябвало „ изцяло и незабавно “ да извърши програмата за рационализация на нуклеарните оръжия, която стартира през 2010 година и се чака да отнеме 30 години.

В него се споделя, че планът би трябвало да бъде уголемен, с цел да включва всички бойни глави, системи за нуклеарна доставка и нуклеарно командване, надзор и връзки.

Други рекомендации включват разполагане на повече тактически нуклеарни оръжия в Азия и Европа, произвеждане на повече стелт бомбардировачи B-21 и атомни подводници от клас Columbia и по-добро потребление на нововъзникващи технологии като хиперзвукови технологии и изкуствен интелект.

Докладът също приканва за усъвършенствания на стандартните сили на Съединени американски щати и техните съдружници.

Панелът означи какъв брой доста се е влошила обстановката от 2009 година, когато средата за сигурност се е подобрила и Китай е считан за „ по-малко включен случай “.

„ Предизвикателствата са безпогрешни; проблемите са спешни; стъпките са нужни в този момент “, се споделя в отчета.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР