Съединените щати трябва да допринесат за международните усилия за опазване

...
Съединените щати трябва да допринесат за международните усилия за опазване
Коментари Харесай

Каренбауер: Споделянето на тежест със САЩ е повече от военни разходи

Съединените щати би трябвало да допринесат за интернационалните старания за запазване на климата и да оказват помощ на Европа да отговори на провокациите на Китай , разяснява наследникът на немския канцлер, като твърди, че справедливото систематизиране на тежестта надвишава военните разноски , оповестява " Ройтерс ".

Анегрет Крамп- Каренбауер, водач на Християндемократите на канцлера Ангела Меркел , приказва пред конференция , проведена от немски мозъчен концерн, който се застъпва за тесни връзки сред Европа и Съединени американски щати .

" Въпросът за справедливото систематизиране на тежестта играе доста значима роля ", изясни тя, като се базира на настояванията на Съединени американски щати, че Германия би трябвало да усилва военните си разноски, с цел да поеме своята тежест в НАТО.

" Не става въпрос единствено за разноски за НАТО : това е надеждност ", добавя тя, давайки глас на възприятието на мнозина в немската политическа класа , че администрацията на президента Доналд Тръмп не е благонадежден съдружник на Европа по редица въпроси .
 Световният мир е под опасност, предизвести Хайко Маас
Световният мир е под опасност, предизвести Хайко Маас

Това е опасност за международния мир. Трябва да спрем това отрицателно развиване

С Доналд Тръмп, Съединени американски щати фрапантно се пренасочват към стратегическа конкуренция с Китай , оспорвайки азиатската суперсила както в търговията, по този начин и в сигурността . Каренбауер съобщи, че възходът на Пекин слага " редовно предизвикателство " за Европа и за Съединени американски щати , оповестява " Спутник ".

Германия би трябвало да " откри обща основа " със Съединени американски щати за това по какъв начин да се оправят с Китай. Тя обаче отхвърля да дефинира Китай като зложелател, а по скоро " стопански съперник ".

Европейски Съюз и в частност Германия са обичайно покрай Китай. Миналата година Китай стана вторият максимален експортьор на артикули в Европейски Съюз, както и най-големият вносител .

Германия е в несъгласие със Съединени американски щати във връзка с военните разноски и плана " Северен поток 2 " и е под напън от страна на Съединени американски щати и администрацията на Тръмп да задуши китайските механически компании и да се изправи против Пекин за търговията.

През май Тръмп увеличи митата за китайски артикули на стойност 200 милиарда $ и дейно забрани американските компании да работят с китайския производител на телекомуникационно съоръжение Huawei.
 Тръмп разгласи Столтенберг за собствен максимален почитател
Тръмп разгласи Столтенберг за собствен максимален почитател

С Меркел няма раздор, даже се усмихва на упоритостта му за разноските по НАТО

Американският делегат Ричард Гринел предизвести Германия, като цитира съображения за сигурност , че нежеланието й да забрани Huawei за 5G ще понижи шерването на разследващи данни на Съединени американски щати с Берлин.

Германия се опълчи , заявявайки, че ще дефинира личните си стандарти за сигурност за 5G и разреши на Huawei да вземе присъединяване в 5G търг.

Тръмп заплаши предходната седмица да удари Пекин с нови мита за минимум 300 милиарда $ , което е съвсем целия китайски експорт за Съединени американски щати.

Той също по този начин даде обещание да усили митата за коли и автомобилни елементи, импортирани от Европейски Съюз , като твърди, че техният импорт съставлява риск за националната сигурност на Съединени американски щати. На 17 май той реши да отсрочи този ход и страните би трябвало да договарят до ноември за нови търговски съглашения.

Ако извърши опасността си, това може да повлияе на износа на коли и авточасти за 53 милиарда $ . В дълготраен проект икономистите считат, че това ще докара до спад на немския авто експорт за Съединени американски щати с съвсем 50% .
 Путин: Технологичната война стартира с опитите за изтласкване на Huawei
Путин: Технологичната война стартира с опитите за изтласкване на Huawei

Насърчаваният от Съединени американски щати модел на доминиране води до безкрайни конфликти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР