Съединените щати смятат, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу

...
Съединените щати смятат, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Руският министър на отбраната отиде в Северна Корея, за да осигури оръжейни доставки

Съединените щати считат, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е отишъл в Северна Корея, с цел да обезпечи доставката на оръжия, нужни за проточващата се война против Украйна, съобщи държавният секретар Антъни Блинкън, представен от Франс прес.

По-рано тази седмица Шойгу направи извънредно посещаване в Пхенян.

" Силно се колебая той да е бил там на отмора ", сподели сбито през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати в Австралия, където взе участие в двустранна среща на министерско ниво.

Блинкън допусна, че визитата е част от опити на Русия се пробва да си обезпечи оръжия от свои съдружници. " Виждаме, че Русия обезверено търси поддръжка, оръжия, на всички места където може да откри такива, с цел да продължи експанзията си против Украйна ", разяснява той.

Държавният секретар на Съединени американски щати загатна визитите на съветския министър на защитата в Северна Корея и преди този момент в Иран, " който достави на Русия доста дронове, които тя употребява, с цел да унищожава гражданска инфраструктура и да убива цивилни в Украйна ".

Севернокорейски държавни медии оповестиха, че Сергей Шойгу е имал " другарски диалог " с водача на затворената комунистическа страна Ким Чен-ун.

Москва е исторически съдружник на Пхенян още от руско време. Русия е една от дребното страни, с които Северна Корея има другарски връзки, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР