Съединените щати смятат, че Крим, който Русия анексира от Украйна

...
Съединените щати смятат, че Крим, който Русия анексира от Украйна
Коментари Харесай

САЩ: Крим е легитимна цел за ударите на украинската армия

Съединените щати считат, че Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, би трябвало да бъде най-малкото демилитаризиран, разгласи заместник-държавният секретар Викторию Нюланд, представена от Ройтерс. Тя направи изявлението си по време на онлайн полемика, проведена от Фонда за интернационален мир " Карнеги " във Вашингтон.
 
Нюланд съобщи също, че Съединени американски щати поддържа украинските офанзиви против военни цели на полуострова. Крим, който включва пристанището Севастопол, където е основан Черноморският флот на Русия, има стратегическо значение, напомня организацията.
 
" Без значение какво ще решат украинците за Крим във връзка с това къде изберат да ударят, Украйна няма да бъде в сигурност, в случай че Крим не бъде най-малкото демилитаризиран ", споделя американската дипломатка.
 
На въпрос за заплахите от ескалация на войната в Украйна, Нюланд отговори, че Русия разполага с голям брой военни уреди, които са от решаващо значение за спора. " Това са законни цели, Украйна ги удря и ние поддържаме това ", добави тя.
 
Украйна неведнъж е заявявала, че се стреми да си върне цялата територия, анексирана от Русия. Кремъл, от своя страна твърди, че всевъзможни удари против Крим биха били извънредно рискови и рискуват огромна ескалация на войната.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР