Съединените щати ще внесат през идните дни в Съвета за

...
Съединените щати ще внесат през идните дни в Съвета за
Коментари Харесай

САЩ внасят в ООН проекторезолюция с нови санкции срещу Северна Корея

Съединените щати ще внесат през идните дни в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации проекторезолюция с нови наказания против Северна Корея в отговор на осъществения във вторник от затворената комунистическа страна ракетен опит, предадоха международните организации.
 
" Изстрелването от Северна Корея на (междуконтинентална балистична ракета (МКБР) е очевидна и недвусмислена военна ескалация ", сподели през вчерашния ден на изключително съвещание на Съвета за сигурност, отдадено на тематиката, непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, представена от Агенция Франс Прес. Тя предизвести, че Съединените щати ще подхващат всички подобаващи ограничения, с цел да спрат севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия, като даже ще употребяват мощ, в случай че се наложи. Съединени американски щати въпреки всичко избират световни дипломатически дейности, акцентира Хейли.
 
Пентагонът: Северна Корея е опасност за Съединени американски щати и техните съдружници

Американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации се разгласи по-конкретно за ограничение на доставките на нефт за севернокорейските въоръжени сили, за усилване на въздушните и морските ограничавания и за търсене на отговорност от представители на режима в Пхенян. " Ескалацията с изстрелването на (МКБР) постанова усилване на икономическия и дипломатическия отговор ", акцентира Хейли. Тя предизвести, че " времето притиска " и " би трябвало да се работи ".
 
Франция и Англия също поддържаха усилването на глобите против режима в Пхенян, който постоянно прави ракетни опити в нарушаване на резолюции на съвета.
Френският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Франсоа Дьолатр прикани за стягане на наказателните ограничения против КНДР.
 
Северна Корея изстреля междуконтинентална балистична ракета

Русия и Китай също осъдиха ракетния опит на Северна Корея, само че се оповестиха срещу потреблението на военна мощ против тази страна, както и против разполагането на американската система за противоракетна защита THAAD в Южна Корея. Санкциите няма да решат севернокорейския въпрос, сподели още съветският зам. непрекъснат представител в Организация на обединените нации Владимир Сафронков, представен от Ройтерс.
 
Сафронков прикани за изключване на опцията за предприемане на военни ограничения за решение на проблемите на Корейския полуостров. Опитите за икономическо задушаване на КНДР са неприемливи, добави той и прикани за разговор и съвещания с тази страна.
 
Сафронков прикани за извършване на руско-китайска самодейност, която планува преустановяване на американско-южнокорейските военни учения и обновяване на договарянията за севернокорейската нуклеарна стратегия, съобщи ТАСС.
 
Европейски Съюз разшири глобите си против Северна Корея

Изстрелването на ракетата от Северна Корея е " крещящо нарушаване " на резолюции на Организация на обединените нации и " недопустимо ", съобщи китайският непрекъснат представител в международната организация Лю Цзеи, представен от Ройтерс. В същото време той прикани всички страни към въздържаност, отбягване на провокации и водене на разговор без условия.
Китай е единственият огромен съдружник и търговски сътрудник номер едно на Северна Корея, отбелязва Ройтерс.
 
Ники Хейли предизвести по този мотив Пекин, че рискува големия си стокообмен с Вашингтон, в случай че прави неразрешени търговски преводи с Пхенян, съобщи АП. Ако Русия блокира проекторезолюцията, то тогава Съединени американски щати ще постъпят както намерят за добре, акцентира Хейли, представена от ТАСС. Тя изрази подготвеност Вашингтон да даде на Москва данни, че Северна Корея е изстреляла МКБР.
 
Япония ще търси свои способи за налагане на напън върху КНДР

Според оценка на съветското министерство на защитата ракетата е била със междинен обхват, напомня ТАСС. Агенция Франс Прес отбелязва, че Организация на обединените нации е приела общо шест пакета със наказания против Северна Корея, откогато тя извърши първия си нуклеарен опит през 2006 година Два от тях бяха гласувани предходната година за усилване на натиска върху затворената комунистическа страна и секване на нейните източници на валута, която отива за финансиране на неразрешената й нуклеарна и ракетна стратегия.
 
 Guliver/Getty Images

Тези наказания понижиха доста приходите на Северна Корея от въглища, значимо перо в нейния бюджет, и ускориха контрола върху износа и вноса в страната като цяло.
Съединените щати и Южна Корея дадоха отговор на историческото първо изстрелване на МКБР от КНДР във вторник с военни учения, симулиращи офанзива против нея.
 
Не е ясно по кое време новата проекторезолюция ще бъде импортирана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и гласувана, нито дали Русия и Китай ще й наложат несъгласие. По тематиката При какви условия Организация на обединените нации следва да предприеме дейности против Северна Корея?
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР