Съединените щати ще продължат да обсъждат с Индия намеренията на

...
Съединените щати ще продължат да обсъждат с Индия намеренията на
Коментари Харесай

САЩ още не говори за санкции срещу Индия заради покупката на руски ракети

Съединените щати ще продължат да разискват с Индия желанията на страната да закупи противотанкови ракетни системи " Триумф С-400 " от Русия. Това сподели американският боен министър Джеймс Матис пред публицисти, преди срещата с индийския министър на защитата Нирмала Ситхараман във Вашингтон.
Матис беше запитан дали Съединени американски щати ще създадат изключение за Индия в границите на авансово утвърдените наказания за страните, закупили оръжие от Русия. Той отвърна, че " ще продължим да работим по този въпрос. Това е нормалното съдействие и съвещания, които имаме ", съобщи БГНЕС.
Американският министър на защитата напомни, че Индия " в продължение на доста, доста години " е в неутрално състояние. " Тя получи доста оръжия от Русия ", сподели той. Матис акцентира възходящото доближаване на стратегическите ползи сред Съединените щати и Индия, " двете най-големи демокрации в света ". Той ще разиска със Ситхараман " всички въпроси, които сплотяват " и двете страни.
" Ние ще премахнем всички тези проблеми тук през днешния ден и през идващите дни ", заключи министърът, припомняйки американо-индийския разговор в формата " две плюс две ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР