Съединените щати ще отговарят с ядрен удар, ако стана жертва

...
Съединените щати ще отговарят с ядрен удар, ако стана жертва
Коментари Харесай

САЩ ще отговаря с ядрени удари на мащабни хакерски

Съединените щати ще дават отговор с нуклеарен удар, в случай че стана жертва на огромна хакерска офанзива. Според новата нуклеарна теория на Съединени американски щати, чийто план беше оповестен към този момент в медиите, Вашингтон ще бъде подготвен да употребява нуклеарно оръжие в отговор на мощна хакерска атака, написа в публикация в електронното издание на " Ню Йорк таймс ", съобщи БГНЕС.

Несекретната версия на документа беше публикувана от медиите предходната седмица. В нея е залегнало Вашингтон " да прегледа опцията от потребление на нуклеарно оръжие единствено при изключителни условия, с цел да отбрани жизненоважни ползи на Съединени американски щати, съдружниците и сътрудниците им.” Такива условия могат да са " значими неядрени стратегически нападения”, в това число " офанзиви против цивилното население на САЩ”, съдружниците и сътрудниците им или против гражданска инфраструктура в тази страни.

Източници на вестника, които са някогашни и настоящи чиновници, показват, че от позиция на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп посочената дефиниция включва и мощна хакерска офанзива, въпреки в документа това да не се показва категорично. В обявата се споделя, че " огромна хакерска атака против Съединени американски щати и техните ползи ще бъде включена в тази типове експанзия от други страни, при положение на които ответният нуклеарен удар ще бъде оправдан”. Същевременно се добавя, че следователно Съединени американски щати ще разполагат и " с други, по-удобни благоприятни условия за ответни действия”.

Пентагонът и Белия дом отхвърлиха коментар на обявата, а военното ведомство уточни, че президентът още не е одобрил новата теория. Тръмп разпореди подготовка на документа на 27 януари м.г. Неговият несекретен вид е от 64 страници. Предполага се, че доктрината ще бъде обнародвана в края на януари или началото на февруари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР