Съединените щати ще настояват за отстраняване на Русия от Съвета

...
Съединените щати ще настояват за отстраняване на Русия от Съвета
Коментари Харесай

САЩ искат да изгонят Русия от Съвета по човешки права на ООН

Съединените щати ще упорстват за премахване на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида поради обвиняването на Украйна, че съветските войски са избивали цивилни в град Буча, сподели в понеделник посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Гринфийлд. (Поглед Инфо напомня, че преди време с американска поддръжка Съветът се председателстваше от Саудитска Арабия).

Говорител на Томас-Гринфийлд написа в Туитър, че Томас-Гринфийлд ще изиска отстраняването на Русия.

„ В тясна съгласуваност с Украйна, европейските страни и други сътрудници в Организация на обединените нации, ние ще желаяме премахване на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида “, написа в Туитър представителят Оливия Далтън, цитирайки Томас-Гринфийлд.

Ройтерс заяви, че Томас-Гринфийлд е нарекла присъединяване на Русия в Съвета по правата на индивида „ фарс “ по време на изявления от Букурещ в понеделник.

„ И това е неправилно, заради което считаме, че е време Генералната асамблея на Организация на обединените нации да гласоподава да ги отстрани “, сподели Томас-Грийнфийлд.

Съветът по правата на индивида е орган към Организация на обединените нации, претрупан с насърчаването и отбраната на правата на индивида в международен мащаб. Две трети от 193-те членове на Организация на обединените нации ще би трябвало да гласоподават в поддръжка на отстраняването на Русия от съвета за нарушение на правата на индивида, с цел да бъдат напъните на Съединени американски щати сполучливи.

Организация на обединените нации гласоподава с релативно болшинство за утвърждение на резолюция, осъждаща нашествието на Русия в Украйна при започване на март, дни откакто съветските сили започнаха огромна военна офанзива против Киев и други градове.

Съединени американски щати към този момент публично упрекнаха Русия в осъществяване на военни закононарушения в Украйна, само че доказателствата за такива закононарушения, насъбрани като ужасяващи изображения на цивилни тела и всеобщи гробове по улиците на Буча, се появиха през уикенда, съгласно украинската страна и Вашингтон.

Украинският президент Владимир Зеленски упрекна Русия в „ геноцид “ в изявлението си в неделя. Русия отхвърли да е убивала цивилни в Буча и назова обвиняванията „ провокация “ от държавното управление на Украйна.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР