Съединените щати ще наложат санкции на Турция и ще замразят

...
Съединените щати ще наложат санкции на Турция и ще замразят
Коментари Харесай

От САЩ обмислят да наложат санкции на Турция

Съединените щати ще наложат наказания на Турция и ще замразят доставянето на американски изтребители F-35, в случай че страната пристъпи към придобиването и разполагането на съветската система за противоракетна защита С-400, съобщи в изявление за гръцкия вестник " Катимерини " американският сенатор Робърт Менендес.
- Няма възможност да имат F-35. Ще има наказания според закона, които съществуват през днешния ден. Това е покупка на огромна част от военното съоръжение от Русия и това е санкционираща активност за всеки в света - в това число Турция.
Няма метод да имате... F-35, подложен до С-400, който също би могъл в действителност да следи същността на технологията, която имаме във F-35. Така че е невероятно да се случи, " сподели американският политик.
Той означи, че някои от най-силните поддръжници на договорката F-35 и други американски представители, които считат, че Турция към момента е главен сътрудник в региона на сигурността в района, са " доста ясни ", че това " просто не може да се случи ".
Запитан дали Съединени американски щати ще обмислят преместването на американските военни бази от Турция в Гърция, в случай че връзките сред Вашингтон и Анкара продължат да се утежняват,
Менендес сподели, че макар че не има вяра, че това ще се случи, Съединени американски щати ще създадат всичко допустимо, с цел да защитят националната сигурност - в това число пренасяне на своите бази.
Американският политик също приветства Сделката от Преспа сред Атина и Скопие, отбелязвайки, че тя ще разреши на Гърция да играе значима роля на Балканите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР