Съединените щати ще изпратят още 1000 войници в Близкия Изток,

...
Съединените щати ще изпратят още 1000 войници в Близкия Изток,
Коментари Харесай

САЩ засилва военното си присъствие в Близкия изток

Съединените щати ще изпратят още 1000 бойци в Близкия Изток, поради нарасналото напрежение с Иран, съобщи БГНЕС.
Американският секретар по защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан сподели, че бойците отпътуват " със защитна цел, с цел да отговорят на заканите по въздух, суша и вода в Близкия Изток ".
" Съединените щати не търсят спор с Иран ", се споделя още в изказването на Шанахан, който прецизира, че новите 1000 бойци ще " обезпечат сигурността и благосъстоянието на нашия боен личен състав, работещ в района в отбрана на националните ползи. "
Опасенията от вероятен спор сред Съединени американски щати и Иран се ускориха след офанзивите против два петролни танкера наоколо до главните морски пътища за транспортиране на суровината от Персийския залив.
Поредният мотив за опълчване идва повече от година, откакто президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи едностранното отдръпване на страната му от договорката с Иран за нуклеарната стратегия на Ислямската република (СВПД).
В понеделник Иран разгласи, че напълно скоро ще премине границата от складирани количества на обогатен уран, които са планувани в договорката. Това изказване беше наречено от представителя на Съединени американски щати в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации " нуклеарно изнудване ". Сделката от 2015 година планува ограничаване за Иран от 300 кг уран, обогатен до 3,67 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР