Съединените щати ще изпратят допълнителна военна помощ за Украйна в

...
Съединените щати ще изпратят допълнителна военна помощ за Украйна в
Коментари Харесай

САЩ приветстваха Зеленски с нов пакет военна помощ за 1,85 млрд. долара и системи Patriot

Съединените щати ще изпратят спомагателна военна помощ за Украйна в размер на 1,85 милиарда $, която ще включва и даване на система за противовъздушна защита Patriot.

Новината беше оповестена от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и идва в деня, в който украинският президент Володимир Зеленски ще посети Вашингтон за среща с президента Джо Байдън. Британската социална медия BBC оповестява, че Зеленски към този момент се намира на американска територия.

Това е първата публична аудиенция на Зеленски отвън Украйна от началото на войната преди близо 300 дни. Очаква се той да държи тирада и пред Конгреса на Съединени американски щати.

Zelensky has arrived in DC and shared these images on Telegram. “I am in Washington today to thank the American people, the President and the Congress for their much-needed support. And also to continue cooperation to bring our victory closer, ” he wrote.
— Christopher Miller (@ChristopherJM)
Новата американска помощ в размр на 1 милиарда ще даде на Украйна " разширени благоприятни условия за противовъздушна защита и прецизни удари ", както и спомагателни 850 млн. $ за подкрепяне на сигурността, уточни Блинкен.

В нея влиза и даването на Patriot - една от най-модерните американски системи за противовъздушна защита, която предлага отбрана против самолети и балистични или крилати ракети.

" Днешната помощ за пръв път включва системата за противовъздушна защита Patriot, способна да смъква крилати ракети, балистични ракети с дребен обхват и самолети със доста по-висок таван от предоставените преди този момент системи за противовъздушна защита ", се споделя в изказването, оповестено от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Блинкен показва, че Съединени американски щати имат намерение да продължат да работят в тясно съдействие с " повече от 50 съдружници и сътрудници по света в поддръжка на народа на Украйна, който пази свободата и независимостта си с изключителна храброст и безгранична увереност ".

По-рано Зеленски съобщи, че визитата му в Съединени американски щати на фона на против енергийната инфраструктура на страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР