Съединените щати се стремят към мирен преход във Венецуела, но

...
Съединените щати се стремят към мирен преход във Венецуела, но
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ се стремят към мирен преход във Венецуела, но всички опции остават на масата

Съединените щати се стремят към кротичък преход във Венецуела, само че всички варианти остават на масата, съобщи американският президент Доналд Тръмп , представен от Ройтерс.

В тирада, която произнесе в Маями, в южния щат Флорида, пред аплодиращо го голям брой, състоящо се най-вече от венецуелски и кубински имигранти, Тръмп прикани висшите венецуелски военни да одобряват амнистията, препоръчана им от приетия от Съединени американски щати за краткотраен президент ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо. В противоположен случай ще загубите всичко, като рискувате вашето бъдеще и живота си, предизвести ги той в Международния университет на Флорида на фона на огромни флагове на Съединените щати и Венецуела.
 Gulliver/Getty Images
Тръмп акцентира, че в случай че венецуелските военни продължат да поддържат Мадуро, " няма да намерят несъмнено леговище, елементарен излаз или път за изплъзване ". " Ще загубите всичко ", предизвести той.

Тръмп прикани ощ е венецуелската войска да не блокира изпращането на филантропична помощ в страната, както и да не вреди на приетия от Съединени американски щати за краткотраен президент на страната ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо и други опозиционни водачи.-->
 Gulliver/Getty Images
По-рано този месец представител на Белия дом сподели пред Ройтерс, че Съединените щати споделят непосредствено с венецуелски военни и ги приканват да изоставят Мадуро . Сътрудници на Тръмп предвидиха намерено нови дезертьорства в редиците на венецуелските въоръжени сили.

Досега обаче малко венецуелски офицери се обърнаха против Мадуро , отбелязва Ройтерс. Източник във Вашингтон, непосредствен до венецуелската съпротива, изрази подозрение, че администрацията на Тръмп е направила задоволително, с цел да насърчи по-масов протест в редиците на венецуелската войска. Има съмнения, че доста офицери във Венецуела извличат облаги от корупция и наркотрафик.
 Gulliver/Getty Images
Президентът на Съединени американски щати употребява речта си, с цел да осъди изрично социализма , който съгласно него умира в цялото Западно полукълбо. Тръмп назова Мадуро " марионетка " на комунистическа Куба.

Ентусиазираната публика на събитието, което мина в стила на предизборна акция, включваше доста кубински и венецуелски имигранти . Тръмп желае да усили поддръжката си измежду гласоподавателите във Флорида от латиноамерикански генезис, насочил взор към акцията си за преизбиране. Очаква се на президентските избори през 2020 година южният щат още веднъж да има основна роля, отбелязва Ройтерс.
 Gulliver/Getty Images
Социализмът във Венецуела умира, а " свободата и демокрацията се възраждат ", сподели Тръмп, представен от ТАСС. " Ние сме тук, с цел да обявим, че настава нов ден в Латинска Америка... Във Венецуела и в цялото Западно (полукълбо) умира социализмът и се възраждат свободата, благоденствието и демокрацията ", прокламира Тръмп. Той добави, че " венецуелският народ желае независимост и народна власт и Съединените щати са на негова страна ".
 Gulliver/Getty Images
Съединени американски щати " се молят за това народът на Венецуела да се освободи допустимо най-бързо ", сподели преди своя брачен партньор първата дама Мелания Тръмп, представена от ТАСС. Тя увери, че венецуелците са на прага да си върнат свободата.

Гуайдо също се обърна към аудиторията в авансово записано видеообръщение, съобщи АП. Той благодари на президента на Съединени американски щати и на щата Флорида за поддръжката. " Днес има спор сред демокрацията и диктатурата - сред живота и гибелта. Днес тази битка е екзистенциална ", сподели Гуайдо на испански език.
 Gulliver/Getty Images
Малко откакто произнесе речта си, Тръмп написа в Туитър: " Призовавам всеки член на режима на Мадуро: Сложете завършек на този призрачен сън на беднотия, апетит и гибел! Дайте независимост на вашия народ! Дайте независимост на вашата страна! Сега е време всички венецуелски патриоти да работят дружно, като обединен народ. Нищо не може да е по-добро за бъдещето на Венецуела ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР