Съединените щати се превърнаха в дестинация номер 1 за биткойн

...
Съединените щати се превърнаха в дестинация номер 1 за биткойн
Коментари Харесай

САЩ вече са дестинация номер 1 за биткойн миньорите

Съединените щати се трансфораха в дестинация номер 1 за биткойн миньорите, задминавайки Китай за първи път в историята, съобщи Си Ен Би Си, базирайки се на данни на Университетът в Кеймбридж.

Към месец юли към 35,4% от хешрейта на биткойна – термин, с който се отбелязва общата комбинирана изчислителна мощ, употребена за рандеман и обработка на криптовалутата, е идвал от територията на Съединени американски щати. Това съставлява растеж от 428% в съпоставяне със септември 2020 година

Америка може да благодари за този резултат главно на Китай. Преди 12 месеца азиатската страна бе решителен водач по хешрейт, само че множеството ограничения на Пекин против криптовалутите, подхванати напролет, изпратиха половината от миньорите на битокойн в света офлайн на процедура за едно денонощие.

Това накара миньорите в Китай да се откажат от бизнеса или да пренесат интервенциите си в други страни с ниски цени на силата – развой, който бе наименуван „ огромната миньорска миграция “. Много от тях откриха нов дом точно в Съединени американски щати.

„ Цялата тайна доктрина, че Китай управлява биткойна, към този момент е изцяло унищожена “, разяснява Боаз Собрандо, основан в Лондон анализатор на финтех данни.

Към 15:20 часа българско време биткойнът се разменя за 55 087,92 $, което съставлява спад от 3,58% за последните 24 часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР