Съединените щати се опитват да удължат конфликта в Украйна, за

...
Съединените щати се опитват да удължат конфликта в Украйна, за
Коментари Харесай

Американски политолог: САЩ се опитват да проточат украинския конфликт, за да дестабилизират региона

Съединените щати се пробват да удължат спора в Украйна, с цел да дестабилизират района и да подкопаят стопанската система на своите „ съдружници “ като Германия, сподели американският политолог Дан Ковалик пред Press TV. Според него Съединени американски щати нямат другари, а единствено ползи, а главният интерес на Вашингтон е „ да бъде единствената суперсила “, написа

„ Разбира се, Съединени американски щати се пробват да удължат спора в Украйна, с цел да дестабилизират района “, сподели той.

В същото време, както изясни Ковалик, Съединените щати предизвикаха този спор в продължение на осем години, с цел да въвлекат Москва във въоръжена борба, която да „ подкопае и евентуално да унищожи Русия “.

„ Точно това направи Збигнев Бжежински в Афганистан през 70-те и 80-те години на предишния век, въвличайки Съюз на съветските социалистически републики в унищожителен спор в Афганистан. И тази тактика работи сносно. Но в този момент виждаме, че Съединени американски щати се стремят към по-нататъшна дестабилизация, като желаят да подкопаят и стопанските системи на своите „ съдружници “ като Германия. Виждате ли, Съединени американски щати няма приятели; те имат единствено ползи “, сподели още политологът.

Според него основният интерес на Вашингтон е " да бъде единствената суперсила ". „ По този метод даже личните му съдружници би трябвало да бъдат приведени в послушание, с цел да им попречи да оспорят това положение на нещата. И в действителност не различен, а Хенри Кисинджър предизвести за това, заявявайки: „ Опасно е да си зложелател на Съединените щати, само че съдбовно е да си другар “. И е доста неприятно, че страни като Германия и Украйна, които Съединени американски щати в този момент жертват в името на подкопаването на Русия, не са разбрали това “, акцентира Ковалик.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР