Съединените щати се обединяват с други големи икономики, за да

...
Съединените щати се обединяват с други големи икономики, за да
Коментари Харесай

САЩ правят коалиция на желаещите срещу Китай

Съединените щати се сплотяват с други огромни стопански системи, с цел да се оправят с несправедливите търговски практики на Китай. Това заяви почитан стопански консултант на Белия дом, съобщи БГНЕС.
Директорът на Националния стопански съвет Лари Кудлоу съобщи също, че има възможност американският президент Доналд Тръмп да се срещне с китайския президент Си Цзинпин на срещата на върха на Групата на 20-те в Аржентина в края на ноември. " Ние се движим към това, което аз окачествявам като комерсиална коалиция на искащите да се опълчват на Китай ", сподели Кудлоу във Вашингтон. " Ние още веднъж приказваме с Европейския съюз. Говорим още веднъж с Япония ".
Припомняме, че Съединените щати, Япония и Европейският съюз предишния месец оповестиха, че взаимно обмислят " вероятни ограничения " против типовете нелоялни промишлени практики, които необятно се приписват на Пекин, като свръхкапацитета, киберкражбата и насилствените прехвърляния на технологии.
Тръмп сложи наказателни мита за артикули за над 250 милиарда $ импорт от Китай, настоявайки за преустановяване на сходни дейности, които американските представители настояват, че поддържат напъните на Пекин да реализира доминиране на индустрията до 2025 година
Кудлоу съобщи още пред кореспонденти, че каналите за връзка с Пекин остават отворени, само че сега няма проекти за повече дипломатически совалки сред Вашингтон и Пекин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР