Съединените щати се надяват да възобновят преговорите с Пхенян за

...
Съединените щати се надяват да възобновят преговорите с Пхенян за
Коментари Харесай

Вашингтон се надява да възобнови преговорите с Пхенян през следващите дни или седмици

Съединените щати се надяват да възобновят договарянията с Пхенян за денуклеаризация на Северна Корея през идващите дни или седмици, съобщи през вчерашния ден американският държавен секретар Майк Помпейо, представен от Ройтерс.

Преговорите, целящи преустановяване на нуклеарните и ракетни стратегии на Пхенян са в застой след неуспеха на втората среща на върху сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейски водач Ким Чен-ун във виетнамската столица Ханой през февруари, напомня организацията.

Тръмп и Ким се срещнаха още веднъж през юни на границата сред двете Кореи и се договориха да възобновят договарянията на ниво специалисти, само че това не се случи.

" Ние знаем, че ръководителят Ким продължава да е зает с денуклеаризацията /на Северна Корея/. Надяваме се, че през идващите дни или може би седмици още веднъж ще седнем с тях на масата за договаряния. Това ще е най-хубавото нещо ", съобщи Помпейо в изявление за предаването на телевизия Ей Би Си " Тази седмица ".

Северна Корея изстреля серия от ракети с дребен обхват през последните седмици в отговор на взаимните американско-южнокорейски военни учения, с което усложни възобновяването на договарянията, отбелязва организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР