Съединените щати се надяват да възобновят преговорите с Пхенян за

...
Съединените щати се надяват да възобновят преговорите с Пхенян за
Коментари Харесай

САЩ се надяват да възобновят преговорите със Северна Корея в близките дни

Съединените щати се надяват да възобновят договарянията с Пхенян за денуклеаризация на Северна Корея през идващите дни или седмици, съобщи през вчерашния ден американският държавен секретар Майк Помпео, представен от Ройтерс.

Преговорите, целящи преустановяване на нуклеарните и ракетни стратегии на Пхенян, са в застой след неуспеха на втората среща на върху сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейски водач Ким Чен Ун във виетнамската столица Ханой през февруари, напомня организацията.

Тръмп и Ким се срещнаха още веднъж през юни на границата сред двете Кореи и се договориха да възобновят договарянията на ниво специалисти, само че това не се случи.

"Ние знаем, че ръководителят Ким продължава да е зает с денуклеаризацията /на Северна Корея/. Надяваме се, че през идващите дни или може би седмици още веднъж ще седнем с тях на масата за договаряния. Това ще е най-хубавото нещо ", съобщи Помпео в изявление за предаването на телевизия Ей Би Си "Тази седмица ".

Северна Корея изстреля серия от ракети с дребен обхват през последните седмици в отговор на взаимните американско-южнокорейски военни учения, с което усложни възобновяването на договарянията, отбелязва организацията.

Помпео сподели, че макар тези изстрелвания Ким Чен Ун не е нарушил обещанията, дадени пред Тръмп и че задачата на Съединени американски щати продължава да бъде нуклеарното разоръжаване на Северна Корея.

"Смятам, че президентът Тръмп ще бъде доста отчаян, в случай че ръководителят Ким не се върне на мазата за договаряния или извърши ракетни тествания, които са несъвместими със споразуменията, които бяха реализирани когато двамата се срещнаха на три пъти ", означи държавният секретар на Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР