Съединените щати са започнали подготовка за изпращане на свой военен

...
Съединените щати са започнали подготовка за изпращане на свой военен
Коментари Харесай

САЩ се готви да прати военен кораб в Черно море?

Съединените щати са почнали подготовка за изпращане на собствен боен транспортен съд в Черно море. Това твърди CNN, като се базира на трима представители на американските управляващи, които настояват, че " въоръжените сили на Съединени американски щати са поискали от Държавния департамент да осведоми Турция за тези проекти ". Съединени американски щати се готвят за такава мярка " в отговор на дейностите на Русия срещу Украйна в Керченския проток.
Съгласно интернационалните конвенции Съединени американски щати би трябвало да предизвести Турция за такава мярка най-малко 15 дни преди използването ѝ, а в спокойно време съответните плавателни съдове могат да останат в Черно море до 21 дни.
На 25 ноември Русия задържа три украински бойни кораба и техните екипажи. На 24-мата арестувани украински моряци бяха повдигнати обвинявания в нелегално секване на съветската граница, по които може да бъдат наказани на до 6 години затвор. Те ще останат в ареста най-малко до 25 януари в сходство със правосъдно решение, съобщи ТАСС. От Държавния департамент са отказали коментар по въпроса.
Вчера украинският президент Петро Порошенко съобщи, че " управляващите в Киев чакат от западните страни съответни дейности във връзка със събитията в Керченския пролив, а също по този начин желаят да поканят кораби на НАТО в Азовско море ". " Изявленията на Съединени американски щати, на Г-7, на Евросъюза, на другите наши съдружници, другите остри изявления несъмнено са мощна поддръжка за Украйна. Но мисля, че до момента в който западните сътрудници вършат остри изказвания, съветският президент Владимир Путин работи “, добави украинският водач.
Според него в тази обстановка е належащо по-голямо съгласуване и дейности. " Да действаш – това не значи да започнеш война. Да действаш – това значи нов пакет наказания против Русия. Под названието " азовски наказания " - увеличение на наличието на НАТО в Черно море и, допустимо, в Азовско море ", сподели още той. Порошенко съобщи, че управляващите в Киев " биха поканили кораби на НАТО, с цел да запазят стабилността ".
След случая турският президент Реджеп Тайип Ердоган предложи своята страна като медиатор за разрешаване на случая с украинските кораби в Керченския проток. " Ние обсъдихме с двете страни /с Русия и Украйна/, какво може да бъде направено и дали можем да играем ролята на медиатор “, сподели Ердоган на 29 ноември. От кабинета му прецизираха, че той е провел договаряния с Владимир Путин и Петро Порошенко. Ердоган е изслушал позициите на двете страни по отношение на случая в Черно море и е отбелязал значимостта създалата се обстановка да се позволи по дипломатически път.
Москва дефинира случая от 25 ноември като провокация, а украинските управляващи вкараха военно състояние. Европейски Съюз и НАТО приканиха за деескалация на обстановката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР