Съединените щати са загрижени за увеличаващата се концентрация на руски

...
Съединените щати са загрижени за увеличаващата се концентрация на руски
Коментари Харесай

Haber7: Турски поток и АЕЦ Белене безпокоят САЩ

Съединените щати са загрижени за „ увеличаващата се централизация на съветски енергийни източници “ по отношение на АЕЦ „ Турски поток “ и АЕЦ „ Белене “ в България, оповестява Haber7.
Турските консуматори реагираха на тази угриженост доста прочувствено, съветвайки Америка да не се тревожи за това, което се намира на разстояние 15 хиляди километра от нея.
Поради плановете за „ Турски поток “ и АЕЦ в Белене , Съединени американски щати са загрижени за възходящата централизация на съветски енергийни източници в района.
Кент Логсдън, първи заместник-помощник държавен секретар на Бюрото за енергийни запаси на Държавния департамент на Съединени американски щати, в речта си на енергийна конференция в Тексас означи, че по отношение на „ Турски поток “ и АЕЦ Белене в България страната му е загрижена за увеличение на растежа на централизация на съветските енергийни източници в целия район, добавя БГНЕС.
Логсдън, наблягайки, че страните не би трябвало да зависят от един „ източник на сила “, означи: „ Загрижени сме за неустойчивостта на плановете и обстоятелството, че те са свързани с политически ползи. Искаме да сме сигурни, че плановете, изпълнявани по целия свят, не зависят единствено от един източник на гориво и единствено от един тип гориво. По-специално, нашата угриженост за Източна Европа произтича от способността на нашите и други интернационалните компании да се конкурират на този пазар. “
Според Логсдън основаването на връзки е извънредно значимо, само че те не би трябвало да бъдат обвързани с един източник. Логсдон също изрази вяра, че Русия и Украйна ще могат да реализират консенсус по отношение на разширението на съглашението за пренос на газ към европейските страни на срещата на 19 септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР