Съединените щати са взели решение да преустановят приема на нови

...
Съединените щати са взели решение да преустановят приема на нови
Коментари Харесай

САЩ са решили да прекратят приема на турски пилоти за обучение по пилотиране на изтребителите Ф-35 

Съединените щати са взели решение да преустановят приема на нови военни водачи от Турция за образование по пилотиране на изтребителите бомбардировачи Ф-35, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията означи, че това е очевиден симптом за разрастващ се спор поради проектите на Анкара да закупи съветски зенитно-ракетни комплекси. Двете членки на НАТО влязоха в пререкания, откакто Турция поръча от Русия системи С-400, които съгласно Вашингтон съставляват опасност за самолетите Ф-35, каквито Анкара също възнамерява да купи.

Съединени американски щати споделят, че Турция не може да има и двете, само че до момента не са предприемали стъпки за изваждане на турските водачи от подготвителната стратегия.

В момента четирима турски водачи се образоват във военновъздушна база в Аризона. Още двама турски водачи са в базата и работят като инструктори. Освен шестимата водачи, там има още 20 турци, получаващи образование по поддръжката на самолетите, демонстрират данни на американските въоръжени сили.

Турция изрази интерес да закупи 100 самолета на обща стойност от 9 милиарда $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР