Съединените щати са регистрирали 1 258 смъртни случаи от коронавирус

...
Съединените щати са регистрирали 1 258 смъртни случаи от коронавирус
Коментари Харесай

Спад на смъртните случаи в САЩ, рекордна за последните три седмици

Съединените щати са записали 1 258 смъртни случаи от ковид в петък, най-ниската дневна смъртност в страната от близо три седмици. Това излиза наяве от данните на Университета " Джонс Хопкинс ". В четвъртък смъртните случаи бяха 3176 души. Общият брой на смъртните случаи стана 51 077.
Съединени американски щати са най-тежко засегнатата страна в световната пандемия както по брой на заразяванията, по този начин и на смъртните случаи.
Въпреки внезапното намаляване на броя на смъртните случаи в петък, здравните специалисти обявиха, че за низходяща наклонност ще може да се приказва единствено при дълготраен спад на инфектираните и умрелите.
Междувременно стана ясно, че 60-дневната възбрана за влизане на мигранти в страната не е краткотрайна мярка.
Подписаният от американския президент Доналд Тръмп декрет ще има непрекъснат темперамент за редица категории. Това съобщи един от главните съветници на президента Стивън Милър по време на закритите съвещания с последователи на Тръмп, заяви в. The Washington Post. Изданието е получило запис от диалога, добави ТАСС.
Милър пояснил, че Белият дом разисква още ограничения, които ще лимитират стратегиите за краткотрайно трудоустройство на мигрантите. „ Най-важното – (тези мерки) ще спрат крана на новата непозната работна мощ ”, споделил съветникът. По думите му сегашният декрет е част от дълготрайна тактика и не се възприема като краткотрайна мярка.
Правителството на Съединени американски щати приема ограничения за понижаване на имиграцията. Самият Милър е завявал по-рано, че потреблението на мигрантите води до понижаване на заплатите на американската работническа класа - " сините якички ". Откакто Тръмп пое президентския пост, броят на издадените мигрантски визи е намалял със 17 %, акцентира БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР