Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои

...
Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои
Коментари Харесай

Източници пред Си Ен Ен: САЩ изпращат бойни кораби в Черно море в отговор на руските действия

Съединените щати са пристъпили към подготовка за изпращане на свои военни кораби в Черно море, оповестява телевизия Си Ен Ен, представена от Блиц. Медията се базира на трима източници от американските управляващи, съгласно които въоръжените сили на Съединени американски щати са поискали от Държавния департамент да уведоми Турция за тези проекти.

 
Мярката била „ в отговор на дейностите на Русия срещу Украйна в Керченския пролив ”.
 
Съгласно Конвенцията от Монтрьо Съединените щати би трябвало да уведомят Турция минимум 15 дни авансово за идно прекосяване на свои военни кораби през Босфора и Дарданелите в Черно море. В спокойно време бойни кораби на нечерноморски страни могат да останат в Черно море не повече от 21 дни.

Съединени американски щати стартират подготовката да пуснат боен транспортен съд в Черно море на фона на високото напрежение откакто Русия арестува украински моряци, оповестява и турската Anadolu Agency. Пентагонът изиска Държавният департамент да осведоми Турция за вероятните дейности.

Властите обявиха, че проектите за стартирането на боен транспортен съд в Черно море са в отговор на съветските дейности.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР