Съединените щати са прехвърлили значителен брой ракети прехващачи Пейтриът в

...
Съединените щати са прехвърлили значителен брой ракети прехващачи Пейтриът в
Коментари Харесай

САЩ изпращат ПВО на Саудитска Арабия в опит да стоплят отношения

Съединените щати са трансферирали забележителен брой ракети прехващачи " Пейтриът " в Саудитска Арабия през последните седмици, оповестява " Асошиейтед прес ".

Това е опит на администрацията на президента Джо Байдън да намали напрежението във все по-сложните връзки сред двете страни.

Висш чиновник на администрацията твърди, че решението е било взето в сходство с обещанието на Байдън, че Съединени американски щати ще поддържат съдружниците си в района.

Вчера съветникът по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан осъди бунтовниците хуси в Йемен, откакто те организираха една от най-интензивните си офанзиви с дронове и ракети против значими енергийни обекти в Саудитска Арабия.
 Лидерите на ОАЕ и Саудитска Арабия са отказали диалози с Байдън
Лидерите на ОАЕ и Саудитска Арабия са отказали диалози с Байдън

Но са разговаряли с Путин

Двустранните връзки сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия от встъпването в служба на президента Джо Байдън, който отхвърли да работи непосредствено с престолонаследника принц Мохамед бин Салман и извади хусите от листата на терористичните групировки.

Миналата година администрацията на Байдън разгласява разкрит отчет от разузнаването, според който саудитският престолонаследник е одобрил дейностите на екипа от чиновници на службите за сигурност и разузнаването, които през октомври 2018 година в Истанбул.

Убийството на рецензия на принц Мохамед бин Салман беше наказано от международната общественост. От своя страна, престолонаследникът отхвърля да има присъединяване в интервенцията на саудитските оперативни чиновници.

Преди месец Белият дом изпрати в Рияд Брет Макгърк, координатор за Близкия изток на Съвета по национална сигурност, и Еймъс Хохстийн, делегат по въпросите на енергетиката на Държавния департамент, с цел да обсъдят редица въпроси със саудитски чиновници, като главните от тях бяха продължаваща война в Йемен и международните доставки на сила.

Към момента Саудитска Арабия отхвърля да усили производството на недопечен нефт , с цел да облекчи скока в цените, провокиран от съветската инвазия в Украйна.
 Сенатът на Съединени американски щати поддържа продажбата на ракети на Саудитска Арабия
Сенатът на Съединени американски щати поддържа продажбата на ракети на Саудитска Арабия

Отхвърли резолюция за възбрана на продажба на ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР