Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на ООН да

...
Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

Байдън предупредил Зеленски за `явна възможност` Русия да нахлуе в Украйна през февруари |

Съединените щати са поискали Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере навън съвещание в понеделник за разискване на " опасността за интернационалния мир и сигурността, произлизаща от скупчването на съветски войски на границата с Украйна , оповестиха дипломати, представени от Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е удостоверил в телефонен диалог през вчерашния ден с украинския президент Володимир Зеленски готовността на Вашингтон да отговори уверено, ако Русия нахлуе в Украйна, осведоми Белият дом.  Байдън е предизвестил Зеленски, че има " очевидна опция " Русия да предприеме военни дейности по отношение на Украйна през февруари , съобщават още от Белия дом.

Байдън е споделил на Зеленски също, че Съединени американски щати изследват опцията за спомагателна макроикономическа помощ за Украйна. Преди това Зеленски написа в Туитър, че с Байдън са се договорили за " взаимни дейности в бъдеще " и са разискали опциите за финансова поддръжка.

Междувременно Пентагонът заяви, че скупчването на съветски военни на границата с Украйна е траяло и през последното денонощие, предадоха  ДПА и Българска телеграфна агенция. 

Продължаваме да следим, в това число през последните 24 часа, скупчването на още бойни сили, ситуирани от руснаците, още веднъж, в западната част на тяхната страна и в Беларус, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби. Той добави, че в Украйна ще бъде изпратена спомагателна военна помощ, която би следвало да дойде в " относително къс период ". 

Напрежението през последните седмици пораства, като Съединени американски щати и съдружници от НАТО показаха безпокойствие, че скупчването на към 100 хиляди съветски военни край Украйна е знак, че Москва възнамерява да нахлуе в своята съседка. Русия отхвърля да има сходни планове.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР