Съединените щати са подновили мащабните си военни операции срещу терористичната

...
Съединените щати са подновили мащабните си военни операции срещу терористичната
Коментари Харесай

САЩ подновява операциите срещу Ислямска държава в Северна Сирия

Съединените щати са възобновили огромните си военни интервенции против терористичната формация " Ислямска страна " в Северна Сирия, оповестява " Ню Йорк таймс ".

Действията на Съединени американски щати опровергават по-ранните изказвания на президента Доналд Тръмп, че американските войски ще се изтеглят изцяло от Сирия - в реалност в страната остават близо 500 американски бойци, множеството от които вземат участие интензивно в сражения.

Възобновяването на антитерористичните интервенции поставя завършек на двумесечния интервал, през който огромна част от американските бойци в Североизточна Сирия се изтеглиха от страната по предписание на Тръмп от началото на октомври. По-късно няколкостотин военни от Съединени американски щати дойдоха в Сирия от Ирак и Кувейт в осъществяване на нова заповед на американския президент за отбрана на петролните полета в Източна Сирия от " Ислямска страна ", сирийското държавно управление и Русия.

Американски командоси и въоръжени формирования на сирийските кюрди организираха няколко лимитирани по обсег интервенции и след заповедта за евакуиране. Очаква се, че след прегрупирането им на доста по-малка територия в Североизточна Сирия те могат да възобновят по-големите интервенции против терористичната формация.

В петък американски бойци и бойци на сирийските кюрди организираха интервенция против обекти на " Ислямска страна " в сирийската провинция Дейр аз Зор, при която бяха убити няколко бойци на ИДИЛ, а над десетима други бяха пленени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР