Съединените щати са най-големият източник на нестабилност в света, а

...
Съединените щати са най-големият източник на нестабилност в света, а
Коментари Харесай

Китай: САЩ се месят винаги там, където не трябва

 Съединените щати са най-големият източник на неустойчивост в света, а американските политици обикалят света и безпричинно " размазват “ Китай. Това съобщи най-висшият посланик на китайското държавно управление по време на срещата на Г-20 в Япония в събота.

Връзките сред двете най-големи стопански системи в света се утежниха на фона на жестоката комерсиална война, нарушаването на човешките права от страна на Китай и поддръжката за Хонконг и Тайван от страна на Съединени американски щати.

В диалог с министъра на външните работи на Холандия Стеф Блок в коридорите на срещата на външните министри от Г-20 в японския град Нагоя, китайският държавен консултант и външен министър Уанг Йи не се въздържа от рецензиите си към Съединени американски щати.

" Съединените щати са доста ангажирани с едностранността и протекционизма и повреждат многостранността и системата за търговия. Това към този момент се е трансформирало в най-големия дестабилизиращ фактор в света “, сподели той.

За политически цели Съединени американски щати употребяват държавната машина за угнетяване на законния китайски бизнес и без съображение повдигат обвинявания, което е акт на тормоз, добави Уанг Йи.

" Някои американски политици размазваха Китай на всички места по света, само че не показаха никакви доказателства “, сподели още китайският посланик.

Съединените щати също са употребявали вътрешното си законодателство, " с цел да се намесват жестоко “ във вътрешните работи на Китай, пробвайки се да навредят на " една страна, две системи “, както и на стабилността и просперитета на Хонконг, счита Уанг Йи.

Китай беше ядосан тази седмица, откакто Камарата на представителите в Съединени американски щати одобри два законопроекта, с цел да поддържа протестиращите в Хонконг и изпрати предизвестие към Китай по отношение на правата на индивида. Очаква се президентът Доналд Тръмп да ги подпише и те да се трансфорат в закон макар деликатните търговски договаряния с Пекин.

Китай ръководи Хонконг по модел " една страна, две системи “, при който територията се употребява със свободи, които не съществуват в континенталната част на страната, като свободната преса да вземем за пример, макар че доста хора в Хонконг се притесняват, че Пекин ерозира това. Правителството отхвърля това.

Уанг сподели, че развиването и растежът на Китай е неизбежна наклонност, която никоя мощ не може да спре. " Единствено взаимното съдействие сред Китай и Съединените щати е правилният път “, счита той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР