Съединените щати са напът да увеличат доставките на дизел към

...
Съединените щати са напът да увеличат доставките на дизел към
Коментари Харесай

Получаваме още повече дизел от Америка през декември

Съединените щати са напът да усилят доставките на дизел към Европа този месец, като вносът от Азия и Близкия изток е намалял.

Макар желанието на Европа да се откаже изцяло от съветските доставки на гориво, апетитът на Европа за импорт на дизел и газьол не е намалял. Всъщност се пресмята, че този месец ще се усили до 290 000 барела дневно, демонстрират предварителните оценки на Kpler и Bloomberg. Това е най-високото равнище на импорт на дизел и газьол от юли 2018 година

Износът на дизелово гориво от американското крайбрежие на Мексиканския залив скочи незабавно след привършване на сезона за поддръжка на рафинериите, написа OilPrice.com. Но тесните места на Панамския канал сътвориха въздушна точка за износа на дизел от Съединени американски щати за Латинска Америка – отваряйки вратата за експорт към Европа, която търсеше спомагателни доставки.

" Увеличеното предложение, дължащо се на излизането на рафинериите на USGC от есенния сезон за поддръжка, се компенсира от устойчивото вътрешно търсене и високото експортно търсене към Европа и Латинска Америка “, се споделя в отчета на Kpler.

Азия и Близкият изток, други снабдители на дизел и газьол за Европа, означиха спад, защото правиха поддръжка на рафинерии. Сезонът за поддръжка в Европа също е напът да завърши. " По-слабото търсене в Европа и завръщането на рафинериите вкъщи би трябвало да покачат доставките в Европа ", оповестява Kpler в своя отчет, само че упованията са те да останат по-ниски от естественото през декември.

Вносът на дизел в Европа от Индия беше на път да доближи 305 000 барела дневно, демонстрират данните на Kpler - най-високата точка от януари 2017 година Европа се оказа обект на рецензии с покупките си на дизел от Индия, като Индия купува на ниска цена недопечен нефт от Русия.

Миналата година по това време Русия беше най-големият снабдител на дизел в Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР